CROTOUR FUARI’NDA TÜRKİYE’YE EN İYİ STAND ÖDÜLÜ VERİLDİ

CROTOUR FUARI’NDA TÜRKİYE’YE EN İYİ STAND ÖDÜLÜ VERİLDİ

CROTOUR FUARI’NDA TÜRKİYE’YE EN İYİ STAND ÖDÜLÜ VERİLDİ
Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen CROTOUR Fuarı’nda,  Türkiye’nin standı, “Fuarın En İyi Standı” seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım çalışmalarının yanı sıra Türk dizilerinin de ilgiyle izlendiği Hırvatistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı geçen yılın Ocak-Şubat ayına göre yüzde 38 arttı.
 
Hırvatistan’da düzenlenen ve birçok turizm ülkesinin katıldığı CROTOUR Fuarı’nda Türkiye’nin tanıtım standı, fuarın en iyi standı seçildi. Türkiye; fuara iştirak eden katılımcılar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda “En İyi Stant” ödülünü alarak fuarın en çok ilgi gören ülkelerinden biri oldu.

Türkiye’nin iki yıl aradan sonra katıldığı fuarda; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tanıtım standı büyük ilgi gördü. Türkiye’nin kültürel değerlerinin yanı sıra ebru sanatından örneklerin de sergilendiği Türk standı tüm katılımcıların uğrak yeri oldu.
 
Türkiye’nin aldığı “En İyi Stant” ödülü ve fuar sırasında gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri beklenen olumlu etkiyi göstererek, ülkemizi ziyaret eden Hırvat ziyaretçi sayısının artmasına neden oldu. 2011 Ocak-Şubat dönemi istatistiklerine göre Hırvatistan’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısında yüzde 38 oranında artış yaşandı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra Hırvatistan televizyon kanallarında gösterilen ve büyük ilgiyle takip edilen Türk dizileri de Hırvatları etkileyerek, Türkiye’ye olan ilgilerini büyük oranda arttırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109