ANADOLU KONGRE TURİZMİNE HİZMET VERECEK

ANADOLU KONGRE TURİZMİNE HİZMET VERECEK

ANADOLU KONGRE TURİZMİNE HİZMET VERECEK
ANADOLU KONGRE TURİZMİNE HİZMET VERECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: “Kongre turizmini Anadolu’ya yaymak istiyoruz”
Bakan Günay ”Yazlıkların turizme kazandırılması için çalışıyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezin 29 Ekim tarihinde açılışa hazır hale getirilmesi konusunda ilgililere talimat veren Ertuğrul Günay, bu konuda herkesin elini cebine atması gerektiğini ve Başbakanında yakından ilgilendiği merkezin Ege Bölgesi için büyük bir kongre ve kültür merkezi olacağını vurguladı.

Kuşadası Kongre Merkezi’nde (KOMER) incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, kendileri için büyük bir sevinç vesilesi olan merkezin kongre ve Türk turizmi açısından önemli olduğunu belirtti. Kongre turizmi için gelenlerin gelir seviyesi ve kültür düzeyi yüksek kesimden oluştuğunu kaydeden Bakan Günay, kongre turizmini bu nedenle önemsediklerini, şu anda İstanbul’un kongre turizminde önemli bir merkez olduğunu ve bunu Anadolu’ya yaymak istediklerini ifade etti.

Kuşadası’na yapılan kongre merkezinin Avrupa’nın en büyük kongre merkezi olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığı KOMER’in yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve nitelikli yatak sayısının artırılması ile birlikte yalnızca Kuşadası’na değil İzmir-Ayvalık arasındaki tüm bölgeye yüksek kültür düzeyli turist gelmesini temin edeceğini belirtti.

İkincil konutların turizme kazandırılması ile ilgili olarak da gazetecilere açıklamalarda bulunan Ertuğrul Günay, bu konutların turizme kazandırılması amacıyla geçtiğimiz yıl sektör tarafından bir çalışma yapıldığını ve raporlarının Bakanlıkta bulunduğunu ifade ederek, konu üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ertuğrul Günay açıklamasında “Türkiye’de bir dönem turizm, ikinci konut sahibi olmak gibi algılanıyordu. Şimdi ise ikinci konut sahibi olmanın turizme bir engel oluşturduğunu hep birlikte yaşamaya başladık. Türkiye’de turizm tesislerinden yararlanmak, her yıl başka bir bölgede tatil yapmak hem çok ekonomik, hem de çok doğru bir projedir. Sadece Mersin ve Ege Bölgesi’ndeki ikincil konutlar için değil, bütünü için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede yeni nitelikli yatak kapasitesi oluşturma yönünde Pamucak Bölgesi’nde planlarımız var. Kongre merkezi ile eş zamanlı olarak planladığımız otel arazilerimiz vardı. Orayı yeniden değerlendirmeye hazırız. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısının bu yıl daha da yüksek bir rakama ulaşacağını tahmin ediyorum. Türkiye son birkaç yıldır sadece deniz kıyıları ile değil; doğasını, kültürünü, gastronomisini, golf, termal, spor ve kongre imkanlarını da turizmin içerisine soktu. Termal turizmi turizm planının içine aldık. Çeşitli bölgelerde yeni destinasyonlar yaratmaya çalışıyoruz. Bu yönde ciddi çalışmalarımız var ve bunların da bereketini topluyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Libya, Mısır, Tunus ve diğer bölgelerdeki karışıklıklara da değinerek, bunun ülkemize yansımalarının mutlaka olacağını ancak şu ana kadar herhangi bir etki görünmediğini de ifade ederek, burada esenliğin, huzurun ve iç güvenliğin temin edilmesini umut ettiklerini söyledi.             



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER