AHMET HAMDİ TANPINAR’IN SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ KİTABINA SIRBİSTAN’DAN YILIN KİTABI ÖDÜLÜ VERİLDİ

AHMET HAMDİ TANPINAR’IN SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ KİTABINA SIRBİSTAN’DAN YILIN KİTABI ÖDÜLÜ VERİLDİ

AHMET HAMDİ TANPINAR’IN  SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ KİTABINA SIRBİSTAN’DAN YILIN KİTABI ÖDÜLÜ VERİLDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türk edebiyatını dışa açma çabaları sonuç veriyor.

Sırbistan’da bu yıl yirmincisi düzenlenen “Yılın Kitabı” ödülü Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, TEDA projesi kapsamında yayınlanan Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne verildi.

Sırbistan’ın en önemli yayınevlerinden biri olan DERETA yayınevi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı TEDA projesi kapsamında Sırpça’ya çevrilen “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabını yılın kitabı seçti.

1991 yılından bu yana düzenlenen“Yılın Kitabı” ödül töreni bu yıl Türkiye’nin Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, GATAB ve THY Belgrad Müdürlüğü sponsorluğunda gerçekleştirildi.
    
Ödül törenine Sırbistan’ın en çok takip edilen yayınlarının yanı sıra, Orhan PAMUK kitaplarının yayıncısı, fotoğraf sanatçıları, tiyatro ve sinema alanından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Tören sırasında Dereta Yayınevi CEO’su Dijana Dereta’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşaviri Derya Polat ve kitabın editörü Sinişa Kolariç de birer konuşma yaptı.

Ünlü aktör Aljoşa Vuşkoviç’in kitaptan bölümler okuduğu tören sonunda Belgrad Kültür ve Tanıtma Müşaviri Derya Polat, kitap çevirmeni Vesna Gazdiç’e Türk Edebiyatının tanıtımına sağladığı katkıdan ötürü teşekkür ederek hediyesini takdim etti.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın daha önce Almanya, Arnavutluk, Lübnan ve Hollanda’da da yayınlanan bu eserinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanıığının desteğiyle pek çok dilde yayımlanan Huzur adlı kitabı da geçtiğimiz yıl Sırpçaya çevrilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER