5000 SESLİ KİTAP MİLLİ KÜTÜPHANE’DE

5000 SESLİ KİTAP MİLLİ KÜTÜPHANE’DE

5000 SESLİ KİTAP MİLLİ KÜTÜPHANE’DE
Aralarında Star TV Ankara temsilcisi Murat Çelik ve TRT spikerlerinin de bulunduğu gönüllü okuyucular tarafından seslendirilen kitaplar sesli kütüphane hizmeti ile görme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sesli kütüphanede edebiyat kitaplarının yanı sıra KPSS, SBS, KPDS, üniversite hazırlık kitaplarına da ulaşmak mümkün.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2007 yılında hizmete giren Milli Kütüphane Salih Tüzün Bozbeyoğlu Kayıt Stüdyosu’nda gönüllü okuyucular tarafından okunan ve bilgisayar ortamına kaydedilen toplam 3 bin adet kitabı dijitalleştirerek internet üzerinden görme engellilerin hizmetine sundu.

Milli Kütüphane Başkanlığı daha çok roman, şiir ve deneme gibi edebi çalışmalara yer verdiği sesli kütüphane hizmetinde, son yıllarda her türlü ders ve sınav hazırlık (KPSS, KPDS, SBS hazırlık, üniversite giriş sınavına hazırlık,) kitaplarına da yer vermeye başladı. Böylece diğer kütüphanelerden aktarılanlarla birlikte 5 bine yakın seslendirilmiş esere Milli Kütüphane Başkanlığı internet sitesinden talep edenlerin hizmetine sunulmuş oldu.

Görme engelli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören sesli kitapların seslendirmesi, aralarında Star TV Ankara Temsilcisi Murat Çelik, TRT emekli spikeri Nevin Agiç, TRT emekli seslendirmeni Sevgi Akın, emekli öğretmenler ve vatandaşların da yer aldığı 100’ün üzerinde gönüllü okuyucu tarafından yapıldı.

İnternet üzerinden verilen ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyenlerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sitesi veya //www.mkutupgov.tr/konusankitap
adresinde bulunan üyelik formunu doldurmaları ve rapor ya da özürlü kimliği fotokopilerini Milli Kütüphane Başkanlığı’na ulaştırmaları gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER