KIBRIS'TA NELER YAPABİLİRSİNİZ

KIBRIS'TA NELER YAPABİLİRSİNİZ Kıbrıs'ta Yapabileceğiniz Çok Şey Var!

KIBRIS'TA NELER YAPABİLİRSİNİZ



KIBRIS'TA NELER YAPABİLİRSİNİZ

Kıbrıs'ta Yapabileceğiniz Çok Şey Var!


Gotik Sanat
Kıbrıs, yüzyıllar boyunca çeşitli uygarlıkların doğup büyüdüğü ve uzaklardan gelen kültürlerin yerleştiği, şekillendiği ender topraklardan biridir.

Antik kentleri,kaleleri, şatoları ile eşsiz mimari örnekleri barındırır bu güzel ada.

Her bir yapının Kıbrıs için ayrı bir önemi ve değeri vardır. Yıllar içinde bu yapılar Kıbrıs'ın kültürü ve geçmişi ile birleşerek anıtlaşmıştır.

Üstelik bu yapıtlar hiç unutulmamış aksine bir miras gibi özenle korunmuşlar, saklanmışlardır.

Kuzey Kıbrıs'taki, Ortaçağ'dan günümüze kalan eserler arasında bir çok gösterişli ve kadim gotik mimari örnekleri bulunmaktadır.

Kıbrıs'ta, Gotik eserlerin fazlalığı insanı şaşırtacak derecede. Üstelik bu eserler Avrupa'nın ünlü merkezlerindeki Gotik yapılar kadar etkileyici olması da Kuzey Kıbrıs'ı bu konuda önemli bir merkez haline getiriyor.    


Carettalar
Yaklaşık yüz milyon yıldır Yeşil Baş (Chelonia Mydas) ve Caretta Caretta kaplumbağaları Kıbrıs'ı düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Kıbrıs sahilleri Mayıs ve Ağustos aylarında bu sevimli dostlarımız için güvenli birer sığınak ve yumurtlama alanı.

Yumurtlama yaptıklari kumsallardan biri olan Alagadi koru altındadır. Bir tatiliniz sırasında Caretta'ların adayı ziyaret ettikleri anlara siz de tanıklık edebilirsiniz!    


Orkideler
Kıbrıs'ta var olan çiçeklerden en güzel ve ilgi çekici olanı, adada 30 çeşidi aşkın türü bulunan orkidelerdir.
Bunlardan 17'si Kıbrıs'a özgü endemik bitkileridir. Bahar ayları boyunca bu orkide türlerini keşfe çıkabilirsiniz.    


Sualtı Dalışı

Akdeniz'deki en uzun dalış sezonlarıından biri şüphesiz ki Kıbrıs'ta yaşanır! Kıbrıs'ın berrak, kirlenmemiş, 30 metreden daha fazla görüş alanına sahip suları ve bozulmamış deniz yaşamı dalış için bulunmaz özelliklere sahiptir. Deniz'in derinliklerinde çeşit çeşit balık, karides ve su altı yaşamı ile karşılacaksınız. Hatta şansınız varsa bir deniz kaplumbağası bile görebilirsiniz. Ayrıca antik çağların hazinelerine de rastlamak hiç de zor değil!

Scuba North Cyprus | Diving School North Cyprus - Nautilus  

  
Vahşi Hayat

Kendine özgü doğası ve bitki örtüsüyle Kıbrıs'ta hayat bambaşka.

Her bölgenin kendi özelliğini taşıyan güzellikleri, orada yaşayan canlı türleriyle birleştiğinde görülmeye değer bir hal alıyor. Kır keçileri, Kapraz'da özgürce yaşayan eşekler adanın sevimli sakinleri arasında. Yabani eşekler düzenlenmiş yaşam alanlarında özgürce yaşıyorlar.

Yolunuz Karpaz'a düştüğünde onlara rastalayacağınızı garanti ediyoruz.   

 
Doğa Yürüyüşleri

Tüm doğa aşıkları için Kıbrıs bulunmaz bir yerdir. Bir çok doğa sporunu da yapabileceğiniz Kıbrıs, bu özel geziler için sizleri bekliyor.    


Kıbrıs'ta Golf

Kıbrıs'ta her mevsim Golf imkanı!

KKTC'deki tüm golfseverlerin ve Kıbrıs'ı ziyaret eden tüm konukların yılın 12 ayı adada bu sporu yapabilmeleri mümkün.

Cyprus Mediterrenean Coast (CMC) Golf Kulübü ve Esentepe'de kurulu Korineum Golf & Country Club sizlere bu sporla ilgili her türlü imkanı sunuyor.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109