Girne Amerikan Üniversitesi, 30’uncu yılını kutladı

Girne Amerikan Üniversitesi , 30’uncu yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Girne’de görkemli bir tören düzenledi.

 Girne Amerikan Üniversitesi, 30’uncu yılını kutladı
 Girne Amerikan Üniversitesi, 30’uncu yılını kutladı

Girne Amerikan Üniversitesi ,   30’uncu yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Girne’de görkemli bir tören düzenledi. Tören Üniversitenin işlettiği  kendi otelinde yapıldı.Törene  Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, üst düzey devlet yetkilileri, bilim ve iş adamları  katıldı.


Gecede konuşan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ,  1983 yılında İngiltere’de yüksek öğretimine devam ederken televizyonda KKTC’nin ilan edildiğini ve Rauf  Denktaş’ın yurt dışında yaşayan Kıbrıslılara “ülkeye dönüp yatırım yapmaları konusunda çağrı yaptığını’söyledi.

Akpınar, 1985 yılında mezun olduktan sonra ülkesine döndüğünü ve Rauf Denktaş’ın yanına gittiğini belirterek ‘Rauf Denktaş bir kağıda bu çocuğa yardım edin” şeklinde yazı yazıp müsteşarına gönderdi. Ondan sonra bu okulun temellerini attık. ‘ dedi.

Serhat Akpınar, dönemin bakanları ve milletvekilleriyle yapılan görüşmelerin ardından o döneme göre ileri bir vizyonla bakanlar kurulu kararıyla KKTC’de yüksek öğretim sürecinin başladığını kaydetti.


Akpınar, ilk özel üniversiteyi hayata geçiren GAÜ’nün daha sonra yaptığı girişimlerin ardından ilk kez GAÜ tarafından alınan denklik belgesiyle diğer üniversitelerin de önünün açıldığını anlattı. GAÜ’nün ilk kez özel orta dereceli okulları da hayata geçirdiğini anlatan Akpınar, daha sonra dünyaya açıldıklarını aktardı.


Serhat Akpınar, İngiltere, Amerika, Hong Kong ve Türkiye yerleşkelerinin ardından Moldova’da da bir üniversite ve kolej kurma çalışmalarının başladığını ifade etti.
 Akpınar, yaşanan süreçte yanlarında olan Türkiye ve KKTC devlet yetkililerine, GAÜ çalışanları ile öğrencilerine ve hayatta olmayan Ali Rıza Özel’e şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ise
Girne Amerikan Üniversitesinin , dünyaya açılan bir kurum
 haline geldiğini belirterek ‘ Girne Amerikan Üniversitesi’nin turizme katkısının büyük olduğunu bildirdi.Törende ayrıca Üniversitenin kurulmasında katkıları olan eski bürokratlara plaket verildi.Eğitim meşalesinin yakıldığı  törende
, GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi  gösteri sergiledi. GAÜ 30. Yıl Gala Gecesi”nin sonunda ise Türkiye’den ve yurt dışından dünyaca ünlü müzisyenleri bünyesinde barındıran ENBE Orkestrası sahne aldı.


KIBRIS ÖNEMLİ TELEFON NUMARALARI





KIBRIS'TA NELER YAPABİLİRSİNİZ
KIBRIS PLAJLARI
KIBRIS TURİZİM ACENTALARI
KIBRISTA YEMEK YENEBİLECEK RESTAURANTLAR
KIBRIS'DA GEZİLECEK YERLER
KIBRIS COĞRAFYASI
KIBRIS TARİHİ
KIBRIS OTELLERİ, ADRES VE TELEFONLARI
Kuzey Kıbrıs Alfabetik telefon Rehberi


Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109