“Türkiye'yi dalga dalga dönüştüreceğiz“

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "248 noktada kentsel dönüşüm başlattık. Türkiye'yi dalga dalga dönüştüreceğiz” dedi.

“Türkiye'yi dalga dalga dönüştüreceğiz“
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen, ''Van Depreminin Öğrettikleri ve Bölgemize Yansımaları'' konulu konferansa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; gelişmiş ülke olmanın en önemli unsurunun, şehirleri düzgün hale getirmek olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin 248 noktasında kentsel dönüşüm başlattıklarını açıkladı.

Ankara kent girişi, Trabzon, Kars, Erzincan, Denizli, Karabük, İstanbul Küçükçekmece, Maltepe, Diyarbakır ve İzmir Kadifekale’de kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını belirten Bayraktar, “Türkiye'de geçen dönemde ciddi manada kentsel dönüşümler yaptık, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yasayla dalga dalga Türkiye'yi dönüştürmek mecburiyetindeyiz”  dedi.
“12 MADDEYİ GEÇİRDİK”

Bayraktar; Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü  vurgulayarak, "Yasa Meclis'te, 12 maddesini geçirdik. İnşallah 2B Kanunu'ndan sonra bizim kanunu da Meclis'ten geçirmeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu kapsamda inşaat malzemesi üretenlere çok iş düşeceğini de açıklayan Bayraktar; “Bu yasayla yapacağımız konut sayısı etap etap 7 milyon. Bunun büyük çoğunluğunu özel sektör yapacak ve burada inşaat sektörü istihdam kat sayısı, işçi çalıştıran ve vasıfsız işçi çalıştıran kat sayısı en yüksek olan sektör ve inşaatta kullanılan malzemelerin yüzde 99'unu biz Türkiye'de üretebiliriz, üretiyoruz. İnşaat sektörü, malzeme sektörü gelişecek. Teknik müşavirlik sektörü, mühendislik disiplinleri gelişecek ve Türkiye dünyada iyi bir güç olacak''  dedi.

www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2012, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER