KİRA YARDIMINI BELEDİYELER YAPACAK

Kentsel dönüşümde kira yardımını belediyeler yapacak

KİRA YARDIMINI BELEDİYELER YAPACAK
KİRA YARDIMINI BELEDİYELER YAPACAK

Kentsel dönüşümde kira yardımını belediyeler yapacak

İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçte sorunlar yaşanması nedeniyle İstanbul’da yetkiyi 39 ilçe belediyesine devretti. Yeni uygulama sonrası Üsküdar Belediyesi'ne de şu ana kadar İl Müdürlüğü tarafından yürütelen kira yardımlarından toplam 200 dosya aktarıldığı belirtildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar İstanbul’da tek noktadan başvuru olması ve işlemlerin uzun sürmesinden şikayet ediyordu. Yeni sistemde vatandaşa ödenecek para yine bakanlık tarafından karşılanacak ancak süreci ilçe belediyeleri yönetecek. Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak.

BELEDİYELERİN YETKİLERİ ARTACAK

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre İstanbul pilot uygulama olacak. Uygulama başarılı olursa diğer illerde de uygulanacak. Belediyelerin yetkilerini arttıracaklarını belirten bakanlık yetkilileri, “Bakanlık oyun kurucu olup, yetkiyi belediyelere vermek istiyor” dedi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE 200 DOSYA AKTARILDI

Üsküdar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Cengiz Urkan, İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden kendilerine 200 dosya intikal ettirildiğini belirterek, "Riskli olduğu tespit edilen yapılarla ilgili hak sahipleri artık ilgili bakanlıktan değil, ilçe belediyesinden kira desteği alabilecek. Yeni düzenleme sonrası bize 200 vatandaşımızın dosyası intikal etti. Ayrıca 50 vatandaşımızdan yeni başvuru geldi. Bu uygulama ile bir merkeze yığılma olmayacak. Başvurulara daha hızlı bir dönüş sağlanıp vatandaşlarımızın işi daha seri şekilde görülecek" diye konuştu.

2014 yılında kentsel dönüşümde 250 milyon TL’nin üzerinde kira yardımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109