KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI TBMM'DE

Mahalleler Birliği üyeleri, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için Ankara’ya gitti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI TBMM'DE
 KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI TBMM'DE


Mahalleler Birliği üyeleri, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için Ankara’ya gitti.


Fikirtepelilerin de dâhil olduğu Mahalleler Birliği üyeleri, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için Ankara’ya gitti. Vatandaşlar, TBMM’deki siyasi partilere taleplerini iletti

Fikirtepe Derneği ile Mahalleler Birliği üyeleri Fikirtepe’de ve İstanbul’da yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarına dikkat çekmek ve taleplerini yetkililere ulaştırmak için Kadıköy’de 1 günlük imza kampanyası düzenledi. 31 Mart Cumartesi günü Beşiktaş İskelesi önünde imza standı kuran dernek üyeleri toplam 300 ıslak imza topladı.



Mahalleler Birliği, geçtiğimiz tarihlerde de çeşitli semtlerde imza kampanyaları düzenlemişti. Dernek üyelerinden oluşan bir heyet, 100 bin ıslak imzadan oluşan listeleri ve dilekçeleri Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’deki siyasi partilere ulaştırmak için 2 Nisan Pazartesi günü Ankara’ya gitti. 60 kişiden oluşan heyet, TBMM’deki siyasi partilerin temsilcileriyle görüştü.


NE TALEP EDİYORLAR?



Mahalleler Birliği’nin yetkilerden bir dizi talebi var. Kentsel dönüşüm mağdurlarının talepleri ise şu şekilde:



-Kentsel dönüşüm kanunu olarak bilinen 6306 sayılı kanun,  mahallelerimizin, rant amaçlı tasfiye edilmesi için bahane olarak öne sürülmesin!

 -Riskli alan kararlarında bilimsel esaslara uyulsun!

-Kontrolsüz inşaat uygulamalarına son verilsin. Sağlığımız güvenceye alınsın!

-33 yıldır her seçim döneminde uygulanacağı vaat edilen 2981 Sayılı Kanun ve bu kanundan doğan haklarımız güvenceye alınmadan kaldırılmasın!

-Her ölçekte planlama faaliyeti, rant odaklı olmaktan çıkarılsın. Yerleşimcilerin katılımı esas alınarak yapılsın!

-Her türlü kentsel dönüşüm projesi, yerleşimcilerin rızası alınmadan yapılmasın. İlgili yerleşim alanındaki yerleşimcilerin 2/3 çoğunluğunun rızasına dayanmadan alınan kararlar iptal edilsin!

- Kentlerimizdeki yaşam kalitesini düşüren, trafik, gürültü ve çevre kirliği yaratan, kontrolsüz inşaat uygulamalarına son verilsin. Kentlerimizi şantiyeye, sokaklarımızı hafriyat kamyonlarının yarış pistine çeviren uygulamalar kontrol altına alınsın!

- Yeni projelerde komşuluk ilişkilerinin korunması zorunluluk haline getirilsin, bunun için kanuni düzenlemeler yapılsın!

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER