Kentsel dönüşüm için temayül yoklaması yapıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen halk meclisinde vatandaşlara kentsel dönüşüm ile ilgili temayül yoklaması yaptı.

Kentsel dönüşüm için temayül yoklaması yapıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen halk meclisinde vatandaşlara kentsel dönüşüm ile ilgili temayül yoklaması yaptı. 

31 Mart seçimleri öncesi düzenlenecek halk meclisleri ile kararların vatandaşlarla birlikte alınacağı sözünü veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilk halk meclisi toplantısını Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 35 yıldır tapu sorunu yaşayan ve geçtiğimiz aylarda tapularını almaya başlayan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşlarla kentsel dönüşüm ile ilgili 6 soruluk bir anket yapıldı.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz programda yaptığı konuşmada, “Sözümüzde durmak adına ilk halk meclisimizi Yavuz Selim ve Hürriyet’te yapıyoruz. Bu halk meclisleri devam edecek. Gönülden konuşmaya devam edeceğiz. Asla oy veren vermeyen ayrımı yapmayacağız. 1 Nisan’dan itibaren 400 bin Gebzelinin belediye başkanı olduk. Kentsel dönüşüm olunca Başakşehir, Ataşehir gibi modeller ortaya çıkacaktır. Kentsel dönüşümde hayat yaşam alanını bir bütün olarak satın alıyorsunuz. Kentsel dönüşüm olmazsa yıkyap modeli gerçekleşir. Kentsel dönüşümle her şeyiyle bir bütün oluşturuyoruz. Burada 35 yıldır insanların içinde yerleşmiş uhde var. Erkeklerimiz tapularını, hanım kardeşlerimiz de doğalgaz isterim diyor. Bugün burada ya sabır sermayesini ortaya koyacağız veya bir an önce doğalgazımı alıp konforlu yaşam tahsis etmek istiyorum diyebilirsiniz. Kentsel dönüşüme geçerseniz tapularınızı almaya devam edeceksiniz. Bu kardeşiniz sizden hiçbir gerçeği sizden saklamayacak” dedi.
Konuşmasında şu sözlere yer veren Büyükgöz, “Arsalarınızı şu an satın alıyorsunuz. Bu şu anlama geliyor. Sizler 7080 bin arsa vererek, 1, 1,5 veya 2 daire almış oluyorsunuz. Verdiğiniz paranın karşılığı bu. Bu verdiğim örnekler 200 metrekare parseller için. Siz kendinize bugünden yatırım yapıyorsunuz. 662 kişi başvurusunu yaptı. Haziran meclisinden itibaren 550 kişinin işlemleri tamamlanmış olacak. Ondan sonra parasını yatırıp tapunuzu alacaksınız. Büyük bir kentsel dönüşüm için minimum 5 yıl maksimum 10 yıl gerekiyor. Yeni kentsel dönüşümle oluşmuş mahallede yaşamak değer artırır” diyerek kentsel dönüşüm ihtimalinde nasıl bir yol izleneceği konusunda vatandaşları bilgilendirdi. 
Toplantı devam ederken vatandaşlara 6 sorunun yer aldığı bir anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve anketten çıkacak sonuca göre iki mahallede kentsel dönüşüm kararı alınacağı belirtildi. 
Kaynak/www.haberturk.com

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022, 16:10

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER