Fikirtepe'de Çözüm için 'İki Parça, Dört Emsal Uygulaması!'

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün hızla ilerlemesi için önerilen birden fazla firma olan adalarda 4 emsal bozulmadan yapılaşma bakanlık tarafından olumlu karşılandı.

Fikirtepe'de Çözüm için  'İki Parça, Dört Emsal Uygulaması!'

 Fikirtepe'de Çözüm için  'İki Parça, Dört Emsal Uygulaması!'

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün hızla ilerlemesi için önerilen birden fazla firma olan adalarda 4 emsal bozulmadan yapılaşma bakanlık tarafından olumlu karşılandı.

Kadıköy - Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde bakanlık, Fikentder Derneği'nin bizzat Bakan Özhaseki'ye önerdiği, birden fazla firma olan adalarda 4 emsal bozulmadan ve herkesin aldığı imza oran ve metrajlarda yapılaşabilmelerinin önünü İl Müdürü Veli Böke'nin de girişimleriyle açtı..


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde birden fazla firma imzalarının olmasından dolayı  iş yapmayan veya çeşitli bahaneler öne sürerek süreci tıkayan firmaların fitilini ateşledi.!

Fikentder Derneği'nin 22.02.2017 tarihinde yazılı ve Haziran 2017 tarihinde tekrardan sözlü olarak Bakan Özhaseki'ye sunduğu, parçalı adalarda ki tüm müteahitler tarafından da olumlu karşılanan bir öneri daha bakanlık tarafından Fikirtepe'de sorunlu adaların çözümü adına makul karşılanarak uygulamaya kondu.

Fikentder'in sunduğu yazılı raporda önerdiği ve Haziran ayında yapılan bir toplantıda Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş tarafından tekrar sözlü olarak gündeme getirilen bu öneri üzerine Bakan Özhaseki ''Önümüzde büyük bir deprem riski var, çözüm olacaksa bölünsün, emsalde korunsun ama bu adalarda yeterki bir an önce icraate başlansın!'' demişti.

İşte Fikirtepehaber.com olarak 23. Şubat 2017 tarihinde ''Fikentder Derneği'nden Bakan Özhaseki'ye 20 sayfalık Fikirtepe Raporu'' başlığıyla haberleştirdiğimiz ve Haziran 2017 tarihinde bir toplantı esnasında tekrar gündeme getirdiğimiz bu öneri haberimiz kamuoyunda da büyük yankı bulmuştu. 
Fikirtepe Master Planında ilgili değişiklik!

Fikirtepe'de uygulamaya konan ve plan notlarında da yakın zamanda açıklanması beklenen değişiklikle, birden fazla firmanın girdiği adalarda 4 emsal korunarak herkesi aldığı imza oranına göre yapılaşabilmesinin önü de açılmış oldu.

Konuyla ilgili, kamuoyuna resmi ilk açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Veli Böke tarafından 16.12.2017 tarihinde Eminevim - Keleşoğlu adasıyla ilgili yapılan toplantı esnasında bu müjdeli uygulama duyurulmuş oldu.  
   
Henüz imza atmamış olan adalar veya çoğunluk için alternatif çözüm ''Koperatifleşerek toplu yapılaşma''

Fikirtepe'de ilk defa 12'ler adasında gündeme gelen ve tüm Fikirtepe'de uygulamaya konulan bu çalışma ile imza alarak iş yapmak iteyenlerin önü açılırken, vatandaşlara karşı uzlaşmadan, tek taraflı sözleşme ile süreci baltalayan firmalara karşı, farklı alternatif sözleşme şartları ile başka firmalar ile anlaşan yada toplu hareket eden vatandaşların, tüm şartları yerine getirmesi durumunda, emsal oran hakları da kaybolmadan, kendi yerini yapabilmesinin de önü pratikte açılmış oluyor..

Fikirtepe'de tek ''Vatandaşların kendi yerlerini yapma girişimi!''

Merdivenköy Mahallesinde bulunan 12'ler camisinin de içinde bulunduğu 31 Numaralı adada ilk defa kazanılan bu hak, caddeye cepheli parsel sahiplerinin farklı hesapları yüzünden şimdilik sürüncemede kalsa da, tüm Fikirtepe'ye hayırlı olsun..!

Fikirtepehaber.com olarak, gündeme ve yeni uygulamalara ilişkin gelişmeleri kaynağından, şeffaf ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz...

Kaynak/fikirtepehaber.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109