Dönüşüm Kapsamında 500 Milyar Dolar Kazanç

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen 10 yılda 10 milyon konutun yenileneceğini söyledi. Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen 2011 yılında dünyada ve Türkiye'de sektörde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini 2012 yılı beklentilerini düzenlenen basın yemeğinde paylaştı. Toplantıda Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ve Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu da hazır bulundu.

Dönüşüm Kapsamında 500 Milyar Dolar Kazanç

Toplantıda Türkiye'deki inşaat sektörüne değinen Göçmen, inşaat sektörünün kriz dönemlerinde ekonominin geneline göre daha ciddi oranda küçülen, büyüme dönemlerinde ise ekonominin itici güçlerinden birisi haline gelen bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde büyümeyi tetikleyecek unsurlar olarak ise kentsel dönüşüm projeleri, konut dışı yatırımları, altyapı yatırımları, harcanabilir gelir seviyesinin artması, binaların enerji verimliliğini sıralayan Göçmen, özellikle kentsel dönüşüm projelerinin, önümüzdeki yıllarda inşaat sektörünün gelişmesine katkısının çok yüksek oranda olmasının beklendiğini söyledi.

Bu projeler ile çevresel düzenleme, çarpık kentleşmenin önlenmesi, deprem ülkesi olan Türkiye'de deprem yönetmeliğine uygunluğun ve standardizasyonun sağlanması ve halk yaşamını tehlikeye sokan konut kirliliğinin azaltılmasının hedeflendiğini belirten Göçmen, "Dönüşüm kapsamında 10 yıl boyunca 10 milyon konut yenilenmesi ve yaklaşık 500 milyar dolar düzeyinde ekonomik büyüklük yaratılabilecek" dedi.

AKÇANSA 125 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK
Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa'nın Genel Müdürü Hakan Gürdal ise yaptığı değerlendirmede, 30.09.2011 itibariyle konsolide cirolarının yüzde 22 artışla 762 milyon TL'ye konsolide faaliyet karlarının ise yüzde 67 artışla 98 milyon TL'ye ulaştığını belirtti. Gürdal sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda da enerji verimliliği ve sürdürülebilir çevre alanına 65 milyon TL yatırım yaptıklarını açıkladı. Gürdal ayrıca 2012 yılında toplam 125 milyon TL yatırım harcaması yapmayı hedeflediklerini de belirtti.

ÇİMSA GENEL MÜDÜRÜ HACIKAMİLOĞLU: YURTDIŞINDA FIRSATLARA BAKIYORUZ


Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ise 2011 yılının ilk dokuz ayında, konsolide cirolarının yüzde 16 artış göstererek 610 milyon TL'ye, konsolide faaliyet karlarının yüzde 23 artışla 134 milyon TL ulaştığını ifade etti. Hacıkamiloğlu şu açıklamalarda bulundu: "Beyaz çimento alanında dünyanın en önemli üç markasından biriyiz Türkiye'de birinci konumdayız.

Yurtdışı terminallerimiz ile ihracat alanında gerçek bir küresel oyuncu kimliği ile hareket ediyoruz. 2012 yılında Çimsa'nın hedefleri arasında 3 önemli ağırlık noktası vardır: Birincisi büyüme odaklıyız. İç pazardaki doygunluğu da göz önüne alarak özellikle odaklandığımız uluslararası coğrafyada inorganik büyüme olasılıklarının değerlendirilmesi gündemimizde olacak. Afyon satınalması için 18 Kasım 2011 tarihinde teklif verdik. Yurtdışında ise halen uygun coğrafyalarda büyüme olasılıkları için fırsatları değerlendiriyoruz.

İkincisi operasyonel verimlilik zorlu bir yıla adım attığımızı düşünerek tüm planlarımızı operasyonlarımızın maksimum düzeyde verimli olması üzerine kuruyoruz. 2012 yılında toplam 100 milyon TL yatırım harcaması yapmayı hedeflemekteyiz. Üçüncüsü de sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirlik hedefimiz doğrultusunda 2011 yılında 56 milyon TL sürdürülebilirlik yatırımı gerçekleştirdik".

Kaynak: Habetürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER