KENTÇARŞI’DA VENEDİK BAHAR KARNAVALI

Dinamik yapısı ve yenilikçi ruhu ile alışverişte yepyeni trendler yaratan KentÇarşı ‘nın müşterilerine yepyeni sürprizi Venedik Karnavalı’nı simgeleyen bahar süslemesi oldu.

KENTÇARŞI’DA VENEDİK BAHAR KARNAVALI
Çarşının girişinde kurulan karnaval sahnesi ile müşterileri girer girmez fotoğraf çekmeye teşvik etti.

kurulduğu günden beri büyük ilgi toplayan dekorasyonla çekilen fotoğraflar facebook ve twitter gibi sosyal medya ağlarında paylaşılarak hızla yayılıyor.

Eldeki bilgiler, bu karvanalın ilk kez 1268 de düzenlendiğini gösteriyor.Karnavalın simgesi olan MASKE’nin  anlamı eski zamanlarda var olan sosyal sınıf ayrımcılığının aşırılığına tepki göstermek ve aslında herkesin eşit olduğunu vurgulamak.

Karnavalın teması her sene değişerek kostüm ve maskelerde kendini gösterir.Ancak her zaman konfetiler atılır,dev kuklaların başrolde olduğu gösteriler düzenlenir, eski düellolar canlandırırlır,canlı heykeller sokaklarda dolaşır.

Tarihi 11. Yüzyıla dayanan Venedik Karnavalı'nın bilinen en renkli ve gösterişli karnaval olmasının bir sebebi de şehrin Akdeniz'in en güçlü merkezlerinden biri olması ve bununla kazanılan zaferlerin coşkusudur.18. Yüzyılda ise Venedik'in kültür ve sanat anlamında hızla gelişmesi ile karnavallara ev sahipliği yapması kaçınılmaz oldu.

KENT ÇARŞI ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2012, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER