Kayak Merkezleri Tatil İçin Sizleri Bekliyor

Turizm çeşitliliği ile fark yaratan Türkiye’de kayak turizmine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Kayak Merkezleri Tatil İçin Sizleri Bekliyor
HABERİN GALERİSİ
Türkiye Kayak Merkezleri

Türkiye Kayak Merkezleri

 Kayak Merkezleri Tatil İçin Sizleri Bekliyor
Turizm çeşitliliği ile fark yaratan Türkiye’de kayak turizmine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Kurumsallaşan ve yurt dışındaki benzerleriyle yarışır hale gelen tesisler, profesyonel hizmet anlayışıyla hem kayak sporuna katkıda bulunuyorlar hem de ziyaretçilerine unutulmayacak bir kış tatili fırsatı sunuyorlar. Her hafta Türkiye’nin bir şehrini gezip yolculara önemli bilgiler paylaşan Biletall Gezgini de Türkiye’deki kış sporları tesislerini mercek altına aldı ve yarıyıl tatiline yönelik hem anne babalar hem de çocuklar için keyifli bir seyahat listesi hazırladı.

İşte Biletall Gezgini’nin henüz gitmeyenler ve farklı tesisleri denemek isteyenler için kış sporları merkezleri ile ilgili seyahat önerileri;


Erciyes Kayak Merkezi
Kayseri merkeze 25km uzaklıkta bulunan Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’deki en uzun telesiyej hizmetlerinden birine sahip. Aralık ve Mart ayları, her bütçeye uygun konaklama hizmeti sunan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak yapmak için en verimli dönem. Bu aylar içerisinde hava alanından, belediye önünden Erciyes Kayak Merkezi'ne belediye otobüsleri sefer düzenleniyor. Develi Kapı, Hacılar Kapı, Hisarcık Kapı ve Tekir olmak üzere 4 farklı giriş noktasından kayak merkezine giriş yaparak dağın farklı bölgelerindeki heyecanları tadabiliyorsunuz. Yeni başlayanlar için kurslar düzenlenen tesiste, aynı zamanda kayak malzemelerinizi kiralama olanağı da sunuyor. Yaklaşık 200 kilometreye ulaşan profesyonelce konumlandırılmış birbiriyle bağlantılı pistler, kayak severlere durmaksızın kaymanın heyecanı yaşatıyor. Olası sağlık problemlerine karşı Erciyes Kayak Merkezi’nde tam teşekküllü sağlık ocağı da bulunuyor.


Uludağ Kayak Merkezi
Bursa’ya 36 km uzaklıkta olan Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. Uludağ Kayak Merkezi, büyük illere olan yakınlığı ve özel pistleri sayesinde en çok tercih edilen kayak merkezleri arasında yer alıyor. Kış mevsimi boyunca birçok festivale ev sahipliği yapan Uludağ'da kayak dışında snowboard yapabilir, kar bisikleti ile turlayabilir, buz pateni kayabilirsiniz.




Palandöken Kayak Merkezi
Erzurum’un merkezinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye’nin en yüksek zirvesine sahip kayak merkezidir. Uluslararası olimpiyatlara ev sahipliği yapan Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 2-3 metreyi buluyor. 3125 metre uzunluğunda bir piste sahip olan kayak merkezinde 3125 metre yükseklikten 2100 metre yüksekliğe durmandan kayabilmenizi mümkün kılıyor. Palandöken'i tercih edecek olursanız 4 ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra bütçenize uygun fiyatlı oteller de bulabilirsiniz.


Ilgaz Kayak Merkezi
Aralık-Nisan ayları arasında hizmet veren Ilgaz Kayak Merkezi, 2.850 metre yükseklikte bulunan ve ortalama 2000 metre uzunlukta kayak pistlerine sahip. 2 adet pisti bulunan Ilgaz Kayak Merkezinde, kayak yaparken bir yandan da muhteşem doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ilgaz, kayak ve snowboard severler için kaçırılmaması gereken güzellikler arasında yer alıyor.


Kartalkaya Kayak Merkezi
Bolu’ya 38 km uzaklıkta yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları üzerine kurulmuştur. Çevresi muhteşem çam ormanlarıyla kaplı olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Avrupa standartlarında hazırlanmış özel bir snowboard pistine de sahip. Merkeze yakın 3 büyük otelde kaliteli ve konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. Günübirlik turlarında düzenlendiği Kartalkaya’da kayak dersi almak isteyenler için öğretmenler de bulunuyor.


Davraz Kayak Merkezi
Isparta ilimize 26 km uzaklıkta bulunan, önemli bir kayak merkezi olan Davraz, sahip olduğu kaliteli konaklama tesisi ile hem kayak severlere konforlu bir konaklama hizmeti sunuyor hem de bu sporu layığı ile yapmalarına olanak tanıyor. Davraz'da özellikle amatör kayakçılar için güvenli kayak rotaları, profesyoneller için 4 km’lik parkurlar ve telesiyej hizmeti de bulunuyor.


Sarıkamış Kayak Merkezi
Kars ilimizde yer alan ve önemli bir kayak merkezi olma özelliği taşıyan Sarıkamış Kayak Merkezi, kayak tutkunları tarafından dünyanın her yerinden ziyaret ediliyor. Aralık ve Mart ayları kayak yapmak için en uygun dönem.1,5 metreye ulaşan bir kar kalınlığına sahip olan merkez, amatör ve profesyonel kayakçılara hitap ediyor. Yalnızca Alp Dağları’na özel kristal kar türünün mevcut olduğu Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2 adet lüks otel bulunuyor. Telesiyej ve teleski hizmetleri de veren Sarıkamış, dünyanın gözde kayak merkezlerinden biri haline gelmeye devam ediyor.


Kartepe Kayak Merkezi
İstanbul’a sadece 115 km uzaklıkta bulunan Kartepe Kayak Merkezi, kış turizmine katkısı olan önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Sapanca Gölü’ne olan yakın konumu ile de birçok tatilcinin ilgisini çekiyor. Araba ile 20 dakikada zirveye çıkılabilen tesis, kış boyunca belediyenin yol bakımı sayesinde güvenli bir hale getiriliyor. Her bütçeye uygun tesislere ev sahipliği yapan Kartepe de ister 5 yıldızlı bir otelde ister küçük bir pansiyonda konaklayabilirsiniz. Toplam 12 adet piste sahip olan tesiste ayrıca lift, telesiyej ve teleski hizmetleri de veriliyor. Kartepe'de isterseniz günü birlik bir kayak turuna da katılabilir, Aralık ve Şubat sonuna kadar devam eden sezondan faydalanabilirsiniz.


Güneykaya Kayak Merkezi
1999 yılından beri faaliyette olan Güneykaya Kayak Merkezi, Ağrı ili merkezine 45 km uzaklıkta bulunuyor. Kar yağışının sürekli olmasından dolayı kayak severlerin gözdesi haline gelen Güneykaya Kayak Merkezi, dağcıların da en favori uğrak yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. 1 otel, günübirlik hizmet veren 2 tesis, 1 kayak kulübü, 1600 metre yükseklikte bir telesiyej, çocuklar için bir oyun parkı, yürüyüş severler için bir parkur ve açık otopark da bulunuyor. Kayak kulübünden bu sporla ilgili gerekli malzemeleri kiralayabilir, işinde uzman kayak hocalarından kayak dersleri alabilirsiniz. Kar kalınlığının 1-2 metreye ulaştığı merkezde, Aralık ve Nisan ayları arasında kayak sporunu yapabilirsiniz. Türkiye içindeki diğer kayak merkezleri ile kıyaslanacak olursa, zor bir piste sahip olduğu söylenilebilir.

KAYAK MERKEZLERİ İLETİŞİM

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109