Milli Dağcı Tunç Fındık Kartal’daydı

Milli Dağcı Tunç Fındık Kartal’daydı

Milli Dağcı Tunç Fındık Kartal’daydı
Milli Dağcı Tunç Fındık Kartal’daydı

Türkiye’nin önde gelen dağcılarından Tunç Fındık,  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve dağcılık sporuyla ilgilenenlerle bir araya geldi. Milli Dağcı Tunç Fındık, doğaya karşı verdikleri zorlu mücadeleyi ve deneyimlerini anlattı.

Kartal Belediyesi Kartal Dağcılık Kulübü işbirliğiyle Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda kurulan yapay antrenman duvarıyla dağcılık sporuyla tanıştırmıştı. Türk dağcılığını uluslararası platforma taşıyarak birçok kez 8000 metrelik zirve yapan Tunç Fındık, Kartallı dağcılarla ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda bir araya geldi. Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Ayhan Tarhan’ın çağrılısı olarak Kartal’a gelen Fındık dağ tutkunlarına deneyimlerini ve izlenimlerini aktardı.

 

Tunç Fındık bugüne kadar 6 defa 8000 metrelik Everest (iki kez), Lhotse, Cho Oyu, Makalu, Dhaulagiri dağlarına tırmandı.  Dağcı Tunç Fındık, tamamlamayı hedeflediği projesini ve deneyimlerini dağcılığa gönül vermiş olan Kartallı gençlere sinevizyon eşliğinde aktardı. Yaklaşık 20 dakika süren sinevizyon gösteriminin ardından dağcı Fındık, Kartallı gençlere 14x8000 projesini anlattı: “Şu anda sürmekte olan 14x8000 dağcılık projem var. Yani yeryüzünde 8000 metre üzerindeki 14 dağın tümünün zirvesine tırmanışı kapsayan bir dağ maratonu. Dünyada bu projeyi bitirmiş, hepsinin zirvesine çıkmış olan 16 kişi var ancak henüz hiçbir Türk yok. Ben, iki kez değişik rotadan Everest Dağı olmak üzere altı adet 8000’lik zirveyi tamamladım. 10 yıllık bir zaman dilimi içinde umarım 14x8000 projesini tamamlayacağım; büyük bir sponsor bulabilirsem bunu daha da kısa sürede gerçekleştirebilirim.  Nepal’deki dünyanın beşinci en yüksek dağı olan 8463 metrelik Makalu Dağı için yola çıkacağım. Hayatım dağlarda geçtiği için ayrıca bir fiziksel antrenmana ihtiyacım olmuyor; zaten tüm ömrüm tırmanış ve antrenmanla, hareketle geçiyor desem doğru olur. Örneğin şimdi kaya tırmanışı yapmak için on günlüğüne Aladağlar’a gideceğim, ardından Toroslar’a, kış gelirken yine Aladağlar’a. Kitap çalışmalarım ve motivasyon seminerlerim, dağ sunumlarım da oluyor” dedi.

 

Başkan Altınok ÖZ, dağcılık sporunun emek, sorumluluk ve yürek isteyen bir spor olduğunu belirterek şöyle dedi. “Biz, Kartal Dağcılık Kulübü Başkanı Ayhan Tarhan’ın girişimleriyle dağcılık sporunun daha çok Kartallıyla buluşması için katkı sunduk. Ekolojik Pazar Eğitim Çadırımıza kurulan antrenman duvarımızla, gençlerimizin bu sporla tanışmalarını amaçladık.” Belediye Başkanı Öz, Tunç Fındık’a da sunumu ve bilgilendirmeleri için teşekkür ederek, başarılar dileyerek “Böylesi bir emeğin saygıyla karşılanması ve alkışlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Ardından Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Milli Dağcı Tunç Fındık’a günün anısına Kartal heykelciği armağan etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109