MEYED Kartal Belediyesinde Meyve Sularının Gizemli Dünyası bilim çalışmasını sergiledi

MEYED Kartal Belediyesinde Meyve Sularının Gizemli Dünyası bilim çalışmasını sergiledi

MEYED  Kartal Belediyesinde Meyve Sularının Gizemli Dünyası bilim çalışmasını sergiledi
Meyve Suyu Endüstri Derneği (MEYED) ve Mad Science – Educa işbirliği, Kartal Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile  “Meyve Sularının Gizemli Dünyası” adı altında eğlenceli bilim gösterisi gerçekleşti. Deneysel gösteriler, 06 - 10 Aralık tarihleri arasındaki günlerde birer saatlik iki bölüm olarak Kartal Uğur Mumcu YKM Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Sihirli tencerenin mahareti ile bilim arasındaki fark,” “meyve suyu bulutlarının dansı,” “meyvotermik enerji reaksiyonları” gibi renkli adlandırmalarla bilimsel deneyler Kartal ilçesindeki 1. ve 6. sınıf öğrencilerine sunuldu.  Çocuklar, yapılan deneysel gösterileri heyecan ve keyifle izlediler. Deneysel gösterilerde amacın fen bilimlerine ılımlı bir yaklaşım aşılamak olduğu gibi; çocukların meyve sularını bilinçli tüketmeleri konusunda farkındalık kazandırmak olduğu vurgulandı.

Gösterinin açılışına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi ve Kültür Müdürü Ayhan Taş, Meclis üyeleri Gülseren Böyüktaş,  Seyfullah Ongan ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109