Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan Zehra Yıldız Anma Gecesi

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan Zehra Yıldız Anma Gecesi

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan Zehra Yıldız Anma Gecesi
Kartal Belediyesi’nin desteğiyle Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan Zehra Yıldız Anma Gecesi Kartallıları hem klasik müziğe hem de operaya doyurdu.

Rusya’da genç kuşağın umut vaadeden orkestra şeflerinden Michael İskrov tarafından yönetilen Zehra Yıldız, Kültür ve Sanat Vakfı Orkestrası eşliğinde flüt sanatçısı Bülent Evcil, Bariton Kartal Karagedik, Soprano Burcu Uyar, Bas Bariton Burak Bilgili, Tenor Cenk Bıyık tarafından seslendirilen eserlerin sunumunu da vakfın yöneticisi Süha Yıldız yaptı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün ev sahipliği yaptığı geceye İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hüsamettin Koçak, Kartal Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu ve sanatseverler katıldı.

Verdi’nin “Talihin Kudreti Operası Uvertürü” ile başlayan konserde, Vivaldi’nin Flüt Konçertosu, Briccialdi’nin Venedik Karnavalı Flüt Solo’nun ardından Wagner, Donizetti, Leoncavallo, Puccini, Rossini, Falvo, Borodin ve Verdi’nin aryaları seslendirildi.

Konser sonunda davetliler sanatçıları ayakta alkışladı. Gecede Süha Yıldız, sanata ve sanatçıya katkılarından dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, plaket verdi. Yıldız “Bu gece için sanatçılarımız, İzlanda’dan, Rusya’dan, Almanya’dan ve dünyanın değişik ülkelerinden geldiler. Gördüğüm kadarıyla sizleri de mutlu ettiler. Bu organizasyon için evlerine kadar davetiye yollanan ve son ana kadar ‘geleceğiz’ diyen ama gelmeyen konuklarımızda keşke burada olsalardı. İnanın yarın buradaki atmosferi dinlediklerinde çok üzülecekler. Bizim her yıl yaptığımız bu anma etkinliği için ‘dost elini’ uzatan ve bu eserleri sizlerle buluşturan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Kartallılara içten teşekkürler ediyoruz” dedi.
Konserin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, davetlilere kokteyl verdi. Kokteyl de, Başkan Öz, opera sanatçılarıyla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zehra Yıldız Kimdir?
İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümünü bitirdi. 1982'de İstanbul Devlet Operası’nda solist olarak çalışmaya başladı. Yurt dışında çeşitli ödüller aldı. 1997'de turne sırasında Almanya’da geçirdiği beyin kanaması sonrasında hayata gözlerini yumdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109