Kartal'da Annelerden Uyuşturucuya Hayır Paneli

Kartal Anneler Derneği üyeleri uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı ortak mücadele için bir araya geldi.

Kartal'da Annelerden Uyuşturucuya Hayır Paneli
Kartal'da Annelerden Uyuşturucuya Hayır Paneli

Kartal Anneler Derneği üyeleri uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı ortak mücadele için bir araya geldi. Kartal Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşen toplantıya Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Kartal Anneler Derneği Başkanı Kadriye Adeviye Mucur ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, İstanbul ve Anneler Derneği üyeleri katıldı.

Kartal Anneler Derneği Başkanı Kadriye Adeviye Mucur, dernek olarak farklı etkinlikler yaptıklarını, uyuşturucu konusundaki panelde önemli bir sorunu yetkilisinden dinleyeceklerini belirtti ve Kartal Belediyesi’nin desteğine teşekkür etti. Kadınların da katılımları ile güç verdiklerini söyledi. Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal’ın katılmasından dolayı da duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e derneğe desteklerinden dolayı teşekkür ederek yapılan toplantının çok önemli olduğunu söyledi. Genel Başkan Gül Baysal uyuşturucunun önemli bir sorun olduğuna değindi ve “Bizler anneyiz, bizler çocuklarımızı kontrol etmek zorundayız. Ne olur çocuklarımızla vakit geçirelim, onların dertlerini dinleyelim. Nasıl ki bebeğimiz yeni doğduğunda bütün ilgimizi ona veriyorsak çocuğumuz büyürken ve bir birey olduğunda da onunla aynı şekilde ilgilenelim. Her şeyi başkalarından, polisten, devletten beklemeyelim. 3 güne gidip pasta börek yiyeceğimize bir gün kendimize ayıralım. Hiçbir şey kaybetmeyiz. Okula gidelim, çocuklarımızı kontrol edelim. Ne zaman ne olacağını bilemeyiz. Arkadaşlarını tanıyalım. Çocuklarımızı başkalarının evinde yatılı bırakmayalım. Ders çalışacaksa evinde çalışsın.” dedi.

Dernek Başkanı Gül Baysal, “Atatürk’ün kurmuş olduğu bu güzel ülkeyi her şeyiyle kıskanıyorlar. Bizim liderimiz Atatürk’ü kıskanıyorlar. Biz ülkemize sahip çıkalım. Ve buradan da seslenmek istiyorum. Siyaset yapan ve devletin koltuklarında kürsülerin de konuşma yapanlar nasıl konuşacaklarına dikkat etsinler. Seviyesiz konuşmalarını Atamızın kuruduğu meclis salonlarında gerçekleştirmesinler.” diyerek kendi yazdığı bir şiiri okudu.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Anneler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen toplantının konu ve içerik olarak önemli olduğunu söyledi ve şöyle dedi: -“ Anneler çocuklarla en çok iletişim içinde olan, sorunlarını yakinen bilen ve takip edendir. Anne ve babanın toplumsal sorunlar konusunda bilgisi ve eğitimli olması sorunları azaltacaktır. Çağımızda farklı bağımlıklar var. Bunlara karşı eğitim en önemli gücümüzdür. Çocuklarımızla konuşalım, onları dinleyelim. Belediye olarak 230 proje yaptık. Bunların önemli bölümü sosyal projeler. Üreten, düşünen kültür ve sanat ile buluşan eğitimli toplumların geleceği daha iyi olur. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz ile sosyal belediyeciliğin gereği projeler üretip uyguluyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz için yapılan çalışmalar yanında herkes ve herkesim içinde projeler uyguladık, uyguluyoruz. Farklı eğitim çalışmalarımız var. Çevreyi koruyan, yeşili koruyan, yeşil alanları artıran kreş sayısını birden onbire çıkaran bir anlayış ile belediyemizin çalışmaları sürüyor. Sosyal anlam da, sağlık ile ilgili örnek uygulamalarımız var. Önce insan anlayışı ile çalışıyoruz. Çocuklarımızın enerjilerini atması için spor alanları oluşturuyoruz. Kültürel ve sosyal alanda birçok ilke imza attık.” dedi.

Gürer, kadına şiddeti kınadıklarını belirterek, “Özgecan hepimizin canını yaktı. Ama şu bir gerçek ki, Özgecan’a kadar çok sayıda kadın bir yıl da bu ülkede cinayete kurban gitti. Kadına şiddete karşı daha duyarlı olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme seçilme hakkını verdiğinde Avrupa’da bazı ülkeler daha bu hakkı tanımamıştı. Kemal Atatürk ile kadınlarımız kul olmaktan yurttaş olmaya erdi. Ülkenin geleceğinde kadının varlığı ve öneminden öte kadının duruşu ve tavrının da önemli olacağına inanıyorum. Kadınlarımızın toplumsal sorunlara karşı gösterdiği dayanışma ve güç birliği birçok engelin aşılmasını sağlayacaktır. Kartal Anneler Derneği Başkanı Kadriye Hanımı ve yönetim kurulunu bu güzel etkinliği içinde kutluyorum.” dedi.

İstanbul Narkotik Şube komiserlerin den Demir Can, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra sanatçı Özgür Doğan da bir konser verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER