AĞA ERKOL, YOKSULLUĞA MEYDAN OKUYOR!

Kartal ‘da Hürriyet Caddesinin başladığı noktada yılardır Soğuk, Sıcak, Yağmur ve Kar altında ekmek teknesi olarak kabul ettiği boyacı sandığının başında yaşlı bir adam Ağa Erkol oğlu Alişan Erkol.

AĞA ERKOL, YOKSULLUĞA MEYDAN OKUYOR!
AĞA ERKOL, YOKSULLUĞA MEYDAN OKUYOR!

Kartal ‘da Hürriyet Caddesinin başladığı noktada yılardır Soğuk, Sıcak, Yağmur ve Kar altında ekmek teknesi olarak kabul ettiği boyacı sandığının başında yaşlı bir adam Ağa Erkol oğlu Alişan Erkol.

Kartal ‘ın en işlek caddesi olan Hürriyet Caddesinin başladığı noktada yılardır Soğuk, Sıcak, Yağmur ve Kar altında ekmek teknesi olarak kabul ettiği boyacı sandığının başında yaşlı bir adam görürsünüz ve beklide bir çoğumuz ona acıyan gözlerle bakmış ta olabiliriz.

Kartal Merkez Camii’nin tam karşısındaki Şeker Bank ve tarihi hamamın köşesinde tam 25 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Ağa Erkol, (78) Elazığ doğumlu,4 kız ve bir erkek çocuk sahibi. 21 torunu olduğunu belirten Ağa Erkol oğlu Alişan Erkol’un Yakacık Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki evinde yaşıyor. Eşi Safiye Erkol 1972 yılında memleketi Elazığ da vefat etmiş.

GÜNDE 8-9 KAZANIYOR

Her sabah erkenden kalkan ve küçücük bir köşeye yerleştirdiği Boya Sandığının başına oturan Ağa Erkol günde en çok 7-8 çift ayakkabı boyadığını,günlük kazancının 12-14 TL olduğunu söylüyor.Yakacık’a gidip gelme yol parası olarak 3 TL harcadığını belirten Ağa Erkol dört yıl önce geçirdiği Trafik kazası sonuncunda 3 ay hastanede yatmış.Erkol’un kalçasına ve sağ koluna Platin takılmış. Bundan sonrasını Ağa emmi’den dinleyelim.

KOLU VE KALÇASINA PLATİN TAKILMIŞ

“Eşim Safiye genç denecek bir yaşta vefat etti 5 evladıma hem babalık hemde annelik ederek onları büyüttüm. Yoksuluk benim kaderimin bir parçası olmuştu. Yaşamım boyunca çok maddi ve manevi sıkıntılar yaşadım, hala da yaşamaktayım. Artık yaşlandım ve tükendim. Bu da yetmezmiş gibi dört yıl önce yanında kaldığım oğlum Alişan ‘ın evine gidiyordum hava karmak üzereydi. Minibüs’den inmiş ve kaldırımda yürüdüğüm bir sırada özel bir otomobil bana çarpmış. Çarpma anını hatırlamıyorum. Günlerce yoğun bakımda yattım. Kazadan üç ay sonra hastaneden taburcu oldum.Kalçama ve sağ koluma PLATİN takıldı.Yani şu anda sakatım ve sosyal Güvencim’de yok.yani işimiz Allah’a kalmış. Evladıma fazla yük olmamak bu gördüğünüz köşede tam 25 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum.Akşam eve gittiğimde torunlarım “DEDE bize çikolata getirdin mi”? diye soruyorlar.Bende o günkü kazancıma göre çok sevdiğim torunları ufak tefek hediyeler alıyorum.Fakirliğin gözü kör olsun elde yok avuçta ta yok.Fakirlikte Allah’tan zenginlikte. Sakat bir insanım buna da şükürler olsun. Beterin beteri var” şeklinde konuşarak halinden şikâyetçi olmamaya özen gösteriyor. Allah yardımcısı olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER