6. UĞUR MUMCU YOL KOŞUSU TÜM TÜRKİYE’Yİ BULUŞTURDU

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ’Uğur Mumcu Yol Koşusu’ bu yıl da Türkiye’nin birçok yerinden sporcuları bir araya getirdi.

6. UĞUR MUMCU YOL KOŞUSU TÜM TÜRKİYE’Yİ BULUŞTURDU
 6. UĞUR MUMCU YOL KOŞUSU TÜM TÜRKİYE’Yİ BULUŞTURDU

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ’Uğur Mumcu Yol Koşusu’ bu yıl da Türkiye’nin birçok yerinden sporcuları bir araya getirdi. Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen organizasyonda sporcular 5 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştı.
23 yıl önce 24 Ocak 1993’de otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu adına düzenlenen yol koşusu, 6. kez Kartal’da gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Mahallesi’nde gerçekleştirilen yarışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanları, Kartal İl Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Şenay, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Mahalle muhtarları, İstanbul Atletizm Hakemleri, İstanbul Atletizm İl Temsilcileri ve Uluslararası Atletizm Hakemleri ile Türkiye’nin birçok yerinden sporcular ve halk katıldı.
“Bu Kuşağın Mesajları Güzel Olmuştur”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, burada yaptığı konuşmada, “Buradan tekrar rahmetle anıyorum Uğur Mumcu’yu. Bu kuşağın verdiği mesajlar hep güzel olmuştur. Bugün Kamer Genç de hakkın rahmetine kavuştu. Onun da verdiği mesaj -Beni Tunceli’ye ve Türk bayrağıyla gömün- dür. Bu da Uğur Mumcu zihniyetinin Kamer Genç’teki vücut bulmasıdır” dedi.
Yarışın ardından dereceye giren sporcular, Başkan Altınok Öz ve ilçe protokolü tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından Başkan Altınok Öz, yarışa katılan tüm sporcularla toplu fotoğraf çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109