ÜMRANİYELİ MUHTARLAR DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÜMRANİYELİ MUHTARLAR DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÜMRANİYELİ MUHTARLAR DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
Ümraniye Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Temel Afet Bilinci Eğitim Programı düzenledi. Kandili Rasathanesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü, afet bilinci ile ilgili temel bilgiler verdi.

Ümraniye Belediyesi, Afet Yönetim Projesi kapsamında, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Savunma Amirliği bünyesinde bir program düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen ve Temel Afet Bilinci Eğitim adını taşıyan proje, Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi Kültür ve Eğitim Merkezi’nde tanıtıldı. Muhtarlara yönelik düzenlenen projenin ilk etap programına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğdu, Kandili Rasathanesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü, biri müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Program kültür merkezinin bahçesinde kurulan stantlara konuyla ilgili çeşitli araç gereçlerin yer aldığı bir sergi kuruldu. Katılımcılar, sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra kültür merkezi salonuna geçen konuklar, konuyla ilgili olarak yapılan konuşmaları dinledi. Kandili Rasathanesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü, afet bilinci ile ilgili temel bilgiler verdi. Deprem öncesi ve sonrasıyla ilgili önemli hatırlatmalarda bulunan Püskülcü, projenin muhtarların ardından ilçe genelinde çeşitli vesilelerle vatandaşlara yönelik olarak devam edeceğini söyledi. Proje kapsamında ayrıca 14 noktada bulunan AFİS (Afet İstasyonu) muhtarlara tanıtıldı.  

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM ARAŞTIRMA ENSİTİÜSÜ İÇİN TIKLA

 DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109