Simav'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Simav'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Simav'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Kütahya'nın Simav ilçesi yine depremle sarsıldı. 00.13'te meydana gelen 4,9 şiddetindeki deprem Simavlıları sokağa döktü. Kaymakam Ünal hasar bilgisi verdi.
,Sağlam binalarda yaşayan, ancak depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlardan bir bölümü, çadırlara dönmeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Simav ilçesi olan saat 00.13'te 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 00.28'de 4,4 büyüklüğünde ikinci sarsıntı meydana geldi. Söz konusu iki deprem, Kütahya ve Uşak ile bu illerin bazı ilçelerinde de hissedildi.

19 Mayıs'ta 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından halkının tamamına yakını çadırlara yerleşen 25 bin 200 nüfuslu Simav'da, bu iki sarsıntıyı hisseden vatandaşlar tedirgin oldu. Çadır ve evlerden çıkan vatandaşlar, sokaklarda bekliyor. Sağlam binalarda kalan vatandaşlardan bazıları ise eşyalarını alarak çadırlara dönmeye başladı.

Simav'da, 19 Mayıs'taki depremden sonra bir süre çadırlarda kalan vatandaşların büyük bölümü, hasarsız ve az hasarlı binalara geçmiş, çadırlarda barınan kişi sayısı 2 bin 500'e kadar düşmüştü.

ENKAZ HABERİ GELMEDİ

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, peş peşe meydana gelen 4,9 ve 4,4 büyüklüklerindeki depremler sonrası yaptıkları tespitlerde, ilçe merkezi, belde ve köylerden yıkılmış bir bina veya enkaz haberi gelmediğini söyledi.

Çadır kenti ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'tan sonra artçı şokların devam ettiğini anımsattı.

Depremi izleyen günlerdeki en büyük artçıların 5,0 ve 4,5 olduğunu, bugün de 4,9 ve 4,4 büyüklüklerinde iki deprem yaşadıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

''Şu anda yapmış olduğumuz tespitlerde, gerek ilçe merkezimizden gerekse belde ve köylerimizden yıkılmış bir bina veya enkaz haberi gelmemiştir. Hastanemizde sadece yüksek tansiyon ve şeker hastalarıyla ilgili çok az bir yığılma olmuş. Halkımız zaten bilinç altına yerleşmiş olan deprem korkusunu unutmaya başlamışken depremi yeniden hatırladı. 'Deprem unutulduğu anda gelir' diye bir söz var. Bugün hakikaten bizim için öyle oldu. Evler tamir edilmeye, deprem unutulmaya başlanmıştı. 4,9 ile beraber şunu öğrenmiş olduk; deprem unutulmadı, burada Simav'da ayakta. Simavlılarımız biraz panik olmuştur ama inşallah bu günleri de aşacağız.''

SİMAV 1,5 SAATTE 34 KEZ SALLANDI

Simav'da, 4,9 ve 4,4 büyüklüklerindeki depremler dahil 1,5 saatte 2,5 ile 3,9 arasındaki büyüklüklerde 34 sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Simav'da saat 00.13'te 4,9, 00.28'de 4,4 büyüklüklerinde yaşanan depremler dışında 1,5 saatte 32 sarsıntı daha oldu.

En büyükleri saat 01.24 ve 02.41'de 3,9, en küçüğü ise saat 00.57'de 2,5 büyüklüklerindeki depremler, 3,8 ile 24,1 kilometre arasındaki derinliklerde meydana geldi

TÜRKİYE VE YAKIN ÇEVRESİNDEKİ SON DEPREMLER..

KANDİLLİ RASATANESİ DEPREM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLA


DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA

METOROLOJİ İÇİN TIKLA

JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA


TÜRKİYEDE OLAN EN SON DEPREMLER    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER