İstanbul'da 10 saatte 5 deprem

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin akabinde 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.

İstanbul'da 10 saatte 5 deprem
İstanbul'da 10 saatte 5 deprem

Dün akşam istanbul evden eve nakliyat saatlerinde Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin akabinde 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı. Deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi. Geceyi tedirgin geçiren İstanbullular 04.17'de Avcılar'ın güneyindeki 3.1'lik deprem ve 6.36'daki 3.2'lik sarsıntıları yaşadı.

10 saat içinde 4 depremle sarsılan İstanbul'da gözler Kandilli'ye çevrildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 17.45'te, merkez üssü Marmara Denizi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremlerin Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Bahçelievler ve Zeytinburnu ilçelerine, 17-22 kilometre mesafede olduğu belirtildi. Marmara Denizinde 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından 3.1, 3.4 ve saat 04:17'te Avcılar ilçe merkezinin 17 km güneyinde gerçekleşen 3.1 büyüklüklerinde üç sarsıntı daha yaşandı.

JAPON DEPREM UZMANI UYARDI: İSTANBUL ADALAR'DA...

Son sarsıntı ise, saat 06.36'da Marmara Denizi'nin 6.8 kilometre derinliğinde 3.2 şiddetinde gerçekleşti.

Öte yandan, Marmara Denizi'nde gece boyunca 6 defa ilksel deprem meydana geldi.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

CAN VE MAL KAYBI YOK

Öte yandan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Marmara Denizi'nde meydana gelen depremde, ilk bilgilere göre can ve mal kaybının bulunmadığını bildirdi.

Büyük İstanbul depreminin habercisi mi?

Marmara'da meydana gelen 4.2'lik depremi değerlendiren İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, “Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz" dedi.

Depremin öncü olmadığına dikkat çeken Ercan, “Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum. Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum. Ne var ki, ana deprem oluncaya dek Marmara'da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır. İkircikli olduğum konu; önce Tekirdağ kolu mu yoksa İstanbul kolunun mu kırılacağı. Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz" dedi.

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA


ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA


AFET HAZIRLIK
EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109