Erzurum ve Akdeniz'de Depremler Korkuttu

Erzurum'un Tekman İlçesi ile Akdeniz açıklarında şiddeti 4'ün üzerinde olan 2 deprem meydana geldi.

Erzurum ve Akdeniz'de Depremler Korkuttu
Erzurum ve Akdeniz'de Depremler Korkuttu

Erzurum'un Tekman İlçesi ile Akdeniz açıklarında şiddeti 4'ün üzerinde olan 2 deprem meydana geldi.

Erzurum'daki deprem saat 21.22'de meydana geldi. Merkez üssü Tekman Yerköy köyünde meydana gelen 4.4 şiddetinde deprem şehir merkezinde de hissedildi.

Erzurum İl Kriz Merkezi yaşanan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığını bildirdi. Depremin ardından ilçe jandarma ekipleri Yerköy ve çevre köylerde tespit çalışması başlattı.

TEKMAN KAYMAKAMI AÇIKLAMA YAPTI

Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, ilçede meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "İlk belirlemelere göre can kaybı yok. Bazı köylerde yıkık ve çatlak evlerin olduğu ihbarını aldık" dedi. Adanur, yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden aldıkları bilgiye göre, saat 21.22'de merkez üssü Tekman ilçesi Yerköy mevkisinde 4,4 şiddetinde sarsıntının kaydedildiğini belirterek, depremin yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini söyledi.

CAN KAYBI YOK, BAZI EVLERDE ÇATLAKLAR VAR

Kaymakam Adanur, "İlk belirlemelere göre can kaybı yok. Bazı köylerde yıkık ve çatlak evlerin olduğu ihbarını aldık. Şu an için sağlıklı bilgi veremiyoruz. Ekiple birlikte ben de bölgeye giderek, inceleme yapacağız. Yerköy, Mollamehmet ve Susuz köylerinden ihbarlar geldi. Yıkık değil de çatlak da olabilir. Yerinde inceleme yapacağız" dedi.

AKDENİZ DE SALLANDI

Öte yandan bir diğer deprem ise Akdeniz'in doğu baseninde saat 21.33'de meydana geldi. Yerin 11.65 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin 4.3 şiddetinde olduğu belirtildi. Akdeniz açıklarındaki depreme en yakın yerleşim yeri Muğla'nın Datça İlçesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER