Başbakan enkazı gezerken deprem oldu

Van ve Erciş’te büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremi saat 22.00’ye kadar 103 artçı şok izledi. Saat 21.53’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş’te bakanlarla depremin yıktığı binaların enkazını gezerken de artçı deprem yaşandı.

Van ve Erciş’te büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki depremi saat 22.00’ye kadar 103 artçı şok izledi. Merkez üssü Tabanlı Köyü olan ilk depremi büyüklükleri 5’in üzerinde 3 artçı şok kaydedildi. Saat 13.48’de Ilıkaynak’ta 5.4, saat 13.56’da Gedikbulak’ta 5.5 ve saat 21.10’da Göllü’de 5 büyüklüğündeki artçı izleyen ve büyüklüğü 5’in üstündeki artçı şoklarda halk paniğe kapıldı.

Saat 21.53’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciş’te bakanlarla depremin yıktığı binaların enkazını gezerken de artçı deprem yaşandı. Merkez üssü Van’ın merkeze bağlı Şahgeldi Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğündeki artçı şok, Erciş’te şiddetli hissedildi.

Bu arada Erciş’teki depremde ölü sayısı giderek arterken, yaşamını yitiren İl Genel Meclisi Mehdi Zana Dinç de enkaz altında yaşamını yitirdi. Erciş’ten BDP listesinden İl Genel Meclisi üyesi seçilen Dinç’in ölümü, isim benzerliği nedeniyle önce Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana’nın eşi Mehdi Zana olduğu sanıldı.

YARALILAR MUŞ’A GETİRİLDİ

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaralılardan bir bölümü Muş Devlet Hastanesi’ne getirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat ise Muş’a 30-40 civarında yaralının getirilmesinin beklendiğini belirterek, Muş Devlet Hastanesi olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

TTK’DAN 85 KİŞİLİK EKİP VAN’A GİTTİ

Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Üzülmez, Karadon, Kozlu ve Armutçuk Müessese Müdürlükleri’ne bağlı Talihsiye (Kurtarma) İstasyonları’nda görevli toplam 85 kişilik arama-kurtarma ekibi, Van’a gitti. Akşam saatlerinde karayoluyla Ankara’ya hareket eden ekipler, buradan Başbakanlık tarafından temin edilecek bir uçakla Van’a ulaştırılacak. Maden ocaklarında meydana gelen göçüklerde mahsur kalan madencilerin kurtarılmasında görev yapan talihsiye ekipleri, Van’da arama-kurtarma çalışmalarına katılacak. Ayrıca, kentteki çeşitli hastanelerde görevli 7’si doktor toplam 13 sağlık personeli de akşam saatlerinde karayoluyla Van’a hareket etti.
VAN DEPREMİ VİDEO İÇİN TIKLA

VAN DEPREMİ FOTOLARI İÇİN TIKLA

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER