PARKLARDA SAĞLIK ŞENLİKLERİ BAŞLADI KOŞU ARASI SAĞLIK TARAMASI

PARKLARDA SAĞLIK ŞENLİKLERİ BAŞLADI KOŞU ARASI SAĞLIK TARAMASI

PARKLARDA SAĞLIK ŞENLİKLERİ BAŞLADI KOŞU ARASI  SAĞLIK TARAMASI
Kadıköy Belediyesi yeni bir sağlık hizmeti başlatarak, parklarda sağlık taramaları başlattı. Park Sağlık Şenlikleri adıyla başlayan uygulama ile Kadıköylüler hafta sonu sabah parklarda spor yaparken sağlık tarama ve muayenesi yapma şansını yakalayacaklar. 

29 Mayıs tarihine kadar her hafta sonu bir parkta ücretsiz sağlık taraması hizmetleri verileceği Park Sağlık Şenlikleri’nin ilki Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşti. Yoğurtçu Parkı’na sabah sporu ya da piknik yapmak için gelenler hoş bir sürprizle karşılaştı. Kadıköy Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık ekipleri ücretsiz hizmetleriyle parklarda sabah koşusu yapan ya da piknik için gelenlere çeşitli taramalar, muayeneler yaparak, sağlıklı yaşamalarına katkıda bulundular. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan’ın bizzat katılarak denetlediği sağlık taramalarından hoşnut olan Kadıköylüler, uygulamanın sürmesini istediler.
Yoğurtçu Parkı’ndaki Sağlık Taraması’nda 103 kişiye göz taraması, 174 kişiye şeker ölçümü, 220 kişiye kolesterol ölçümü, 126 kişiye vücut yağ analizi, 52 kişiye diş taraması ve 110 kişiye de tansiyon ölçümü yapıldı. Şenlikte, çocuklara balonlar dağıtıldı, çikolatalar ikram edildi.

Parklarda Sağlık Şenliği adıyla düzenlenen sağlık taramaları Mayıs ayı boyunca hafta sonları devam edecek. Taramalar 7 Mayıs’ta Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda,  14-15 Mayıs’ta da Koşuyolu Parkı içindeki Koşuyolu Mahalle Evi’nde, 29 Mayıs’ta da Rasimpaşa Mahalle Şenliği’nde devam edecek. Taramalar sırasında Kolesterol ölçümü, Kan şekeri ölçümü, Göz ve diş taraması, tansiyon ölçümü, Vücut yağ analizi gibi ölçümler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER