LIONS’UN EN BÜYÜK ÖDÜLÜ “MELVİN JONES FELLOW” KADIKÖYLÜLERİN YAKINDAN TANIDIĞI NESİBE MÜSEVİTOĞLU’NA VERİLDİ.

LIONS’UN EN BÜYÜK ÖDÜLÜ “MELVİN JONES FELLOW” KADIKÖYLÜLERİN YAKINDAN TANIDIĞI NESİBE MÜSEVİTOĞLU’NA VERİLDİ.

LIONS’UN EN BÜYÜK ÖDÜLÜ “MELVİN JONES FELLOW” KADIKÖYLÜLERİN YAKINDAN TANIDIĞI NESİBE MÜSEVİTOĞLU’NA VERİLDİ.
Uluslar arası bir hizmet kuruluşu olan Lions’un en büyük hizmet ödülü olan “MELVİN JONES FELLOW”  16 Mayıs 2011 Tarihinde, Bostancı Gren Park Otel’de yapılan görkemli bir tören ile Ln. Nesibe Müsevitoğlu’na verildi.

Lions Kabine Görevlileri, Geçmiş Dönem Konsey Başkanları, Genel Yönetmenleri, kulüp başkanları, Lionlar ve konukların geniş bir katılım sağladığı gecede, Caddebostan Sahil Lions Kulübü Başkanı Ln. Esma Soyaltınlı yaptığı açılış konuşmasında “-  Melvin Jones Fellow Dostluk Ödülü, Lions’un en anlamlı ve en büyük ödülüdür. Melvin Jones Ödülü daha önce de Devlet Adamlarımıza, Lion Büyüklerimize ve kültürümüze hizmet eden sanatçılarımıza verilmiştir.

 Biz kulübümüz olarak “Melvin Jones Fellow “ dostluk ödülünü  Kurucu başkanımız ve 7. Bölge Başkanımız Ln.Nesibe Müsevitoğlu’na ; Ülkemiz kültürünün yaşatılması, tanıtılması konusunda, yurt dışına kadar uzanan çalışmaları, Kadıköy’ün sosyal yaşamına katkıları ve Lions hizmetlerinden dolayı vermeyi uygun gördük.”Dedi.

Ln. Nesibe Müsevitoğlu’nun yaşam belgeselinin barkovizyonda izlenmesinden sonra törene geçildi.

Töreni yöneten Uluslar arası Lions Kulüpleri Birliği Geçmiş dönem Direktörü PDI Prof. Dr. Hayri Ülgen konuşmasında ; “-Uluslar arası Lions Kulüpleri Vakfı adına sizi “Melvin Jones Dostu” olmanızdan dolayı kutluyorum. Bu ödül Uluslar arası Lions Kulüpleri kurucusu Melvin Jones’un adına oluşturulmuştur. Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin bu programa adınıza yapılan katkı ile en az 20 hastaya katarakt ameliyatı yapma olanağı yaratılmış, adınız Uluslar arası Lions Kulüpleri Vakfı şeref salonundaki Melvin Jones Dostları listesine eklenmiştir. Bu anlamda, ülkemiz ve insanlığa dönük çalışmalarınız ve bu alandaki liderliğiniz ile  toplumumuza verdiğiniz değerli katkılardan dolayı sizi kutluyor, hizmetlerinizin artarak devam edeceğine gönülden inanıyorum.” Dedi.

Ln.Nesibe Müevitoğlu ödülünü geceye katılan MD 118 Türkiye Lions Konsey Başkanı Erim Erinç Dinç’den alırken, 118 Y Genel Yönetmeni Ln. Rıdvan Eyüboğlu “Melvin Jones Dostu Pin’ini” yakasına taktı.

Törenden sonra bir teşekkür konuşması yapan Ln.Nesibe Müsevitoğlu ;  “-Öncelikle bana bu ödülün verilmesini uygun gören kulübüme, başkanım Ln.Esma Soyaltınlı’ya teşekkür ediyorum. Her insanın, yaşadığı, ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkesine borcu vardır. Bedeli kanla ödenerek sınırları çizilen Atatürk Türkiyesi’nde yaşamanın onur ve mutluluğunu taşırken, hepimizin vatanımıza daha fazla hizmet etmemiz gerektiği inancındayım. Ben de eğer ülkeme biraz olsun hizmet edebildi isem kendimi çok şanslı sayacağım. Ülkeme ve insanımıza duyduğum sevgi bana yaşam enerjisi veriyor. Hizmetlerimi bu enerji sayesinde yapabiliyorum. Ancak hiçbir şey tek başına yapılamaz. Ailem, dostlarım, bana rehber olan Lion büyüklerim ve çalışma arkadaşlarımın bu enerjinin beslenmesinde önemli rolleri var.

Bu vesile ile;  anneme, babama, beni eğiten öğretmenlerime, yaşamımda en büyük yeri olan ancak bugün aramızda olmayan Merhum eşim Mak.Yük.Müh. Orhan Müsevitoğlu ‘na, en değerli varlıklarım kızım Funda ve Oğlum Serkan ile tüm aileme de ayrıca şükranlarımı sunarım.” Dedi.

Eşi’nin adını söylerken gözyaşlarına hakim olamayan Müsevitoğlu’nun duygusallığı salonda bulunan annesi, ailesi, ilkokul öğretmeni ve konukların da gözyaşları içinde kalmasına neden oldu.

Geceye katılanların Ln. Nesibe Müsevitoğlu ile ilgili övgü dolu sözleri de bu ödülü ne kadar çok hak ettiğinin ispatıydı.

Konsey Başkanı Ln. Erim Erinç Dinç; “- Melvin Jones ödülüne anlam katan Ln.Nesibe Müsevitoğlu’dur” derken, Geçmiş dönem genel yönetmenlerinden Ln.Erol Gürler; “- Ln.Hatice Ayten Eti Kadıköy’ün annesi, Ln.Nesibe Müsevitoğlu’nu da  bugün Kadıköy’ün Ablası olarak ilan ediyorum” Dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER