KADIKÖY'ÜN GÖNÜLLÜ ORDUSU 4.400 KİŞİ “GÖNÜLLÜLÜK PAYLAŞMAKTIR”

KADIKÖY'ÜN GÖNÜLLÜ ORDUSU 4.400 KİŞİ “GÖNÜLLÜLÜK PAYLAŞMAKTIR”

KADIKÖY'ÜN GÖNÜLLÜ ORDUSU 4.400 KİŞİ “GÖNÜLLÜLÜK PAYLAŞMAKTIR”
KADIKÖY’ÜN GÖNÜLLÜ ORDUSU 4.400 KİŞİ
“GÖNÜLLÜLÜK PAYLAŞMAKTIR”

Kadıköy Belediyesi’nin gönüllü ordusu çığ gibi büyüyor.  Halen 4 bin gönüllüsüyle 19 ayrı gönüllü birimiyle çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan Kadıköy Mahalle Gönüllüleri’ne törenle 400 yeni üye daha katıldı. Yeni gönüllülere rozetlerini törenle takan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Kadıköylü gönüllülerin,  Kadıköy’e hizmet etmek ve paylaşma duygusuyla bir araya geldiklerini” söyledi.

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen törenle yeni gönüllülere rozet takıldı. Belediyelerde gönüllülük projesini ilk kez hayata geçirerek, diğer belediyelere de örnek olan ve bu projenin yasallaşmasını öncülük eden Kadıköy Belediyesi’nin ve Kadıköy’ün gönüllülük çalışmaları açısından çok şanslı bir kent olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, gönüllülerin Kadıköy’de 15 yıldan beri “arı gibi” çalıştıklarını belirtti. Öztürk şunları söyledi:

“Kadıköy’de gönüllüler,  geçmişte KASDAV,  günümüzde de Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri adı altında arı gibi çalışıyor.  Kadıköy’de dayanışmanın, sevginin, dostluğun, paylaşmanın çoğalması adına büyük hizmetlerde bulunuyorlar. Gönüllülük sevinci, sıkıntıyı paylaşmaktır.

 Eğitimden, sağlığa, sanata yaşamın birçok alanında paylaşmaktır. Komşuluk ilişkilerinin unutulduğu, birbirini tanımayan, komşusunun yüzünü bilmeyen apartman komşuluğunun yaşandığı bir toplumda Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile Kadıköy’de komşuluk, dostluk, arkadaşlık, paylaşma gibi değerlerin tekrar yeşerip, kök salmaya başladı. Çok sıkıntılı süreçler de geçirdik.

Çalışmaların engellenmeye çalışıldığı dönemlerde başta gönüllü başkanlarının özverili çalışmaları sayesinde bu sıkıntılar aşıldı.  Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, Atatürk İlke ve Devrimleri, demokrasi ve hukuk devletini savunan, yüreğinde hisseden herkesin dili, dini, ırkı, giyimi ne olursa olsun Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri onlara kucak açar”

Öztürk, gönüllülere seslenerek, “Mevlana gibi içten sevin, insan sevgisiyle donanmak temel felsefemiz olsun. Bölgenizde hepiniz birer belediye başkanısınız. İnsanlar size gelip danışacaklar, yardım isteyecekler, eleştirecekler. Onları dinleyin, eleştirilere tahammül edin. Sizler yardımcı, sorunları çözücü, mahallenizin eli kolu olun” diye konuştu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Öztürk daha sonra 19 farklı gönüllü grubundan yaklaşık 400 üyeye katılım rozetlerini taktı. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bünyesinde 4 bin gönüllü Kadıköy’de gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109