Kadıköy'de AB toplantısı

Kadıköy'de AB toplantısı

Kadıköy'de AB toplantısı
Kadıköy'de AB toplantısı

 Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde etkin bir işbirliği çalışması yürüten Kadıköy Belediyesi, ''AB ile İşbirliğinin Geliştirilmesi İşi'' bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenliyor.  Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 24 Aralık Cuma günü saat 14.00'te yapılacak olan toplantı ücretsiz ve AB sürecine ilgi duyan herkesin katılımına açık.  

Yerel idareler konusundaki ortak çalışmalar, AB düzeyindeki önemli işbirliği alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Belediyelerin ihtiyaç duyduğu çözüm ve ürünler, Avrupa düzeyinde işbirlikleri ile oluşturuluyor. AB’ye katılım sürecindeki Türkiye’nin yerel idareleri de bu işbirliği süreçlerine katılma kanallarına sahipler. Bu konuya büyük önem veren Kadıköy Belediyesi de bu kapsamda Avrupa Birliği (AB) içerisinde yerel idareler arasında süregelmekte olan işbirliği çalışmalarında etkin olarak yer alabilmesi ve bu işbirliklerinden en üst seviyede faydalanabilmesi amacıyla 2010 yılında “AB Çalışmaları Projesi” başlattı.  
Kadıköy Belediyesi’nin Brüksel’de temsil, ilgili gelişmeleri izleme, bilgilendirme ve iletişim çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacını taşıyan proje kapsamında Kadıköy Belediyesi, AB’li muhatapları arasında ortaklıkların ve işbirliği ağlarının kuvvetlendirilmesi ve yenilerinin oluşturulması; böylelikle tecrübe ve en iyi uygulama alışverişlerinin gerçekleştirilmesi; Brüksel’de AB kurumları tarafından gerçekleştirilen strateji, planlama, bütçelendirme süreçlerinin ve Türk Belediyelerini ilgilendiren çalışmaların takip edilmesi için ve bu süreçlerde yer alınması için çeşitli çalışmalarda bulundu.
 Bunlardan biri  4 - 7 Ekim 2010 tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenmiş olan Açık Günler etkinliğiydi. Kadıköy Belediyesi, bu etkinliğe “Adriyatik Makro Bölgesi Genişleme’ye doğru” temalı konsorsiyum dahilinde katıldı. Başkan Selami Öztürk burada bir sunum  yaptı.
  Etkinlik süresince oluşturulan standda afiş ve broşürler aracılığıyla 33 ülkeden 200 bölge ve kentin katılımcılarına, AB karar mercilerine, ulusal, yerel ve bölge politikacılarına; politika uzmanları, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte yaklaşık 6 bin kişiye  Kadıköy’ün tanıtımı sağlandı.  

AB İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILIYOR
Brüksel'de bir daimi temsilcilik açarak, süreçte  aktif ve etkin bir rol oynayan Kadıköy Belediyesi'nin AB konusundaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye bu kapsamda şimdi de bir toplantıya imza atıyor. ''AB ile İşbirliğinin Geliştirilmesi İşi'' bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 24 Aralık Cuma günü saat 14.00'te yapılacak. AB projesinin yerel ortaklarına yönelik olarak düzenlenen, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli üniversitelerden katılımcıların olacağı toplantı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Toplantıda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk katılımcıları AB süreciyle ilgili bilgilendirecek. Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Şule Onur da AB ile ilişkiler konusunda son 8 ayda yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yapacak.   

TARİH :24 ARALIK 2010 CUMA
SAAT    :14.00
YER     :KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ KONFERANS SALONU
              KOZZY  ALIŞ-VERİŞ MERKEZİ-KOZYATAĞI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109