Kadıköy Adliyesi'nde Duruşmada sanığı vurdu

Kadıköy Adliyesi'nde Duruşmada sanığı vurdu

Kadıköy Adliyesi'nde Duruşmada sanığı vurdu
Kadıköy Adliyesi'nde Duruşmada sanığı vurdu

Kadıköy Adliyesi'nde görülen cinayet davasını izlemeye gelen Hasan Ç. isimli şahıs, salona soktuğu araç kumandası içerisine yerleştirilen özel düzenekle sanığa 2 el ateş etti.
 
 
Kurşunlardan biri kafasına isabet eden sanık Mehmet Emin Soylu, hastaneye kaldırıldı. Solu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olay, saat 11.20 sıralarında Kadıköy Adliyesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre; ikinci duruşması yapılan cinayet davasına izleyici olarak katılan Hasan Ç., araç kumandasına yerleştirdiği özel düzeneği polis noktasından geçirerek duruşma salonuna kadar sokmayı başardı. Duruşma salonunda cinayet zanlısı Mehmet Emin Soylu yargılanmaya devam ederken, Hasan Ç. düzenekle sanık Soylu'ya 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri gözüne isabet eden Soylu, kanlar içerisinde yere yığıldı. Adliyede görevli polisler tarafından gözaltına alınan zanlı Hasan Ç., Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Yaralı Mehmet Emin Soylu ise ambulansla Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Soylu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan, olayda kullanılan düzenek Cumhuriyet Savcısı'nın huzurunda X Ray cihazından geçirildiği, cihazın alarm vermediği belirlendi.

'Ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm'

Kadıköy Adliyesi'nde görülen cinayet davası sırasında duruşma salonuna soktuğu özel düzenekle sanık Mehmet Emin Soylu'yu vuran zanlı Hasan Ç., "Ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm." dedi. Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen zanlı Hasan Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Polis aracına bindirilirken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hasan Ç., "K.... çocukları öldü, başka bir şey olmadı. Ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm." dedi.

Zanlı Hasan Ç., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kadıköy Adliyesi'nde devam eden duruşma sırasında cinayet zanlısını kafasından vuran şahıs Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Kadıköy Adliyesi'nde duruşma salonuna özel bir düzenek ile girerek cinayet zanlısı sanığın kafasına ateş eden zanlı Hasan Ç. yakalandıktan sonra önce Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada sorgusu tamamlanan zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü binasına getirildi.

'Çok ciddi şekilde korktuk, o anı anlatamam'

Kadıköy Adliyesi Hakimi ve aynı zamanda Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan Yardımcı Nuh Hüseyin Köse, Kadıköy Adliyesi'nde cinayet davasında yaşanan kurşunlama olayına ilişkin açıklama yaptı.

Duruşma salonunda M.Emin Soylu'nun Hasan Ç. tarafından gözünden vurulmasını değerlendiren Köse, adliyelerde hakim ve savcıların can güvenliğinin bulunmadığını belirtti. Adliye girişlerinde gelişmiş arama cihazlarının bulunmamasından yakınan Köse, olayın meydana geldiği anda duruşmada olduğunu aktardı. Nuh Hüseyin Köse, "Olay sırasında biz yan salondaydık. Çok büyük arbede yaşandı. Çok ciddi şekilde korktuk. O anı anlatamam. Vatandaşlar koşuşturdular. Adliyelerimizin girişlerinde gelişmiş arama cihazları maalesef yok. Bu olaylar sürekli yaşanıyor. İdareler bu konularda sessiz kalıyorlar. Yeni yapılan büyük adliyelerde de bu sorunlar yaşanacak. Olayın meydana geldiği duruşma salonunda herkesin psikolojisi bozuldu. Şu anda duruşmalar yapılmıyor.' dedi.

Olayın mahalli güvenlik güçlerinin üzerine yıkılamayacak kadar önemli olduğunu belirten Köse, 'Mahkeme salonuna dinleyici olarak giren bir kimse, jandarmaların arasında elleri kelepçeli kişiyi vurdu. Ülkemizde bir yargıç, avukat veya savcı adalet bakanlığı binasına kolaylıkla giremez. Kimlik bıraktırılarak yan kapıdan alınır. Yurttaşlar da son derece gelişmiş cihazlardan geçerek alınırlar. Oysa yüzlerce adam öldürme ve organize suç örgütleriyle ilgili gerilimli davaların görüldüğü mahkeme binalarına ve duruşma salonlarına silahlı kişiler ellerini kollarını sallayarak girebiliyorlar." diye konuştu.

Tutuklu sanığı casus silahla vurdu
İstanbul'da Kadıköy Adliyesi'nde görülen cinayet davası öncesi içeriye silahıyla giren bir kişi, duruşmada hasmı olduğu belirtilen tutuklu sanığı vurdu. Olay sırasında adliyede büyük panik yaşandı.

Bunun ardından silahlı saldırının sır'rı ortaya çıktı. Silahın, X-Ray cihazının alarm vermemsinin nedeninin anahtarlık şeklinde yapılmış 'casus silah' olduğu belirlendi.

 

Kadıköy Adliyesi A Binası’nda bulunan Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda, duruşması yapılan bir cinayet davasının tutuklu sanığı Mehmet Emin Soylu, duruşma salonunda bulunan Hasan G. tarafından özel yapım bir tabancayla sol gözünden vurularak yaralandı. Soylu’ya iki kez ateş eden saldırgan, adliyede görevli polis memurları tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.       

Yaralanan Soylu ise adliyeye çağırılan ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sol gözünün görme yetisini yitirdiği öğrenilen Soylu, acil cerrahi ünitesinde yapılan müdahalenin ardından ameliyata alındı. Soylu’nun sol gözbebeğinde 6.35 milimetre kalibreden daha küçük bir mermi çekirdeği olduğu belirtildi.

Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen zanlı Hasan G. işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gayrettepe’deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Saldırgan, çıkışta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına "Benim ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm. Pişman değilim" diye yanıt verdi.

CASUS SİLAHLA VURDU

Bostancı'da galericilik yapan Mehmet Şerif Şimşek ve yeğeni Erkan Şimşek'in öldürülmesi ile ilgili dava nedeniyle yargılanan Mehmet Emin Soylu Kadıköy Adliyesi’nde, otopark kumandası şeklinde özel olarak yapılmış iki mermi atımlı silahla gözünden vuruldu. Gözaltına alınan Hasan Ç.'nin ilk ifadesinde saldırıyı intikam almak için gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

İNTİKAM SALDIRISI

Kadıköy'de 16 Mart 2007'de bir otogaleriye yönelik olarak yapılan baskında, galeri sahibi Mehmet Şerif Şimşek vurularak öldürüldü. Şimşek'in yeğeni Erkan Şimşek de 30 Ağustos 2007'de başından sekiz kurşunla vurularak öldürüldü. Cinayetin ardından yapılan araştırmada cinayetleri işlediği ileri sürülen Mehmet Emin S. tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Cinayetle ilgili Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada iki kişiyi öldürmekle suçlanan Mehmet Emin S. silahlı saldırıya uğradı. Gözünden yaralanan Mehmet Emin S. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılırken olayla ilgili Hasan Ç. gözaltına alındı. Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Hasan Ç.'nin ilk ifadesinde, "Beni Mehmet Şerif Şimşek yetiştirdi. Erkan abinin ve Mehmet Şerif'in çok ekmeğini yedim. Beni onlar büyüttü ve yanlarında iş verdi. İntikam almak ve onlara acı vermek için böyle bir plan yaptım" dediği öğrenildi.

SİLAH ÖZEL YAPIM

Hasan Ç.'nin olayda kullandığı silahın özel yapım olduğu belirlendi. Otopark kapı kumandasının içine yerleştirilmiş bir düzenekle çalışan silahın iki mermi atar olduğu belirlendi. Üzerinde iki düğme bulunan düzeneğin her bir düğmesinin bir mermi attığı öğrenildi. Silahı ise, Mehmet Emin Şimşek’le çalıştığı dönemde bir gemiciden aldıklarını söylediği öğrenildi. Hasan Ç.'nin adliyeye girişi sırasında X-RAY cihazından geçerken, cep telefonu ve anahtarlıklarla birlikte X-RAY cihazının yanına koyarak geçtiği iddia edildi. Olayla ilgili geniş çapta soruşturma sürdürülüyor.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER