Dünya Pediatrik Diş Hekimleri Birliği’nin Ödülü Kadıköy Belediyesi’ne

Dünya Pediatrik Diş Hekimleri Birliği’nin Ödülü Kadıköy Belediyesi’ne

Dünya Pediatrik Diş Hekimleri Birliği’nin Ödülü Kadıköy Belediyesi’ne
55 ülkeden 15 bin Pediatri Diş Hekiminin üyesi olduğu Uluslararası Pediatrik Diş Hekimleri Birliği (IAPD)’nin iki yılda bir uluslararası kongre düzenleyerek halk sağlığı alanında en iyi toplum eğitimi programı için verdiği “Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler” ödülünü bu yıl Kadıköy Belediyesi kazandı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin 78 bin ilköğretim öğrencisine ücretsiz uyguladığı “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” projesi 76 ülke arasından büyük ödüle layık görüldü.

Uluslararası Pediatrik Diş Hekimleri Birliği’nin Yunanistan’ın Atina Kenti’nde yapılan 23.Kongresi’nden Türkiye’ye halk sağlığı alanında önemli bir ödül çıktı. 76 ülkeden çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katıldığı kongreye Kadıköy Belediyesi adına katılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Kadıköy’de 78 bin öğrenciye 4 yıldır başarıyla uygulanan, tamamen ücretsiz ağız ve diş sağlığı tarama ve tedavisinin yapıldığı “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık Projesi”ni tanıtarak, yapılan çalışmaları başarılı bir sunumla katılımcılara tanıttı. Kongreye katılan binlerce diş hekiminin büyük beğenisini toplayan projeye, Halk Sağlığı alanında en iyi toplum eğitim projeleri için verilen “Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler” ödülü verildi. Colgate-Palmolive Company tarafından desteklenen Ödülü, Organizasyon Komitesi Ödül Komisyonu Başkanı Sylvie Duttiloy, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Başhekimi Burcu Kuru’ya verdi. Atina’nın en büyük kongre ve Fuar merkezi olan Megaron Uluslararası Konferans Merkezi’ndeki ödül töreninde kongreye katılan diğer ülkeler arasında tek yerel yönetim olan Kadıköy Belediyesi, büyük ilgi gördü.

İSTANBUL TABİB ODASI’NIN ÖDÜLÜNÜ DE KAZANMIŞTI

Kadıköy Belediyesi’nin Göztepe’deki modern binasında ücretsiz hizmet verdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocukların tüm ağız ve diş tarama ve tedavilerini ücretsiz yaparken, aynı zamanda koruyucu hekimlik uygulamalarını da yerine getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellilerin de ücretsiz diş ameliyatlarının ve tedavilerinin yapıldığı poliklinik 2011 yılında İstanbul Tabip Odası’nın Halk Sağlığı alanında hizmet veren önemli kurum ve kişilere verdiği Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü de kazanmıştı.

KADIKÖY DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ATAŞEHİR DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ATAŞEHİR HASTANE VE TIP MERKEZLERİ  ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109