ABD’Lİ ÖĞRENCİLERDEN FİKİRTEPELİ ÇOCUKLARA İNGİLİZCE EĞİTİMİ

ABD’Lİ ÖĞRENCİLERDEN FİKİRTEPELİ ÇOCUKLARA İNGİLİZCE EĞİTİMİ

ABD’Lİ ÖĞRENCİLERDEN FİKİRTEPELİ ÇOCUKLARA İNGİLİZCE EĞİTİMİ
ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı”  kapsamında Türkçe öğrenmek, Türk Kültürünü tanımak ve gönüllü işlerde çalışmak için Türkiye’ye gelen ABD’li öğrenciler, Kadıköy Belediyesi’nin Fikirtepe’de bulunan Çocuk Etüt Merkezlerindeki çocuklara İngilizce ders verecekler.

Kadıköy Belediyesi’nin destek verdiği program kapsamında Türkiye’ye gelen 20 Amerikalı lise öğrencisi, sosyal projelerde çalışmaya Fikirtepeli çocuklara İngilizce öğreterek başlayacaklar. Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi ve Cemal Süreyya Çocuk Etüt Merkezlerindeki yaz okullarına devam eden çocuklara İngilizce öğretmenliği yapacaklar. Sabah saatlerinde Türkçe öğrenmek için kursa devam eden öğrenciler, öğleden sonra saat 15.00-17.00 arasında ise Fikirtepeli çocuklara İngilizce öğretmenliği yapacaklar.

 ABD’de başarılı öğrenciler arasından seçilen öğrenciler, 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de misafir ediliyorlar. Uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World’ün organize ettiği Amerikan Dışişleri Bakanlığı i NSLI-Y programı ile Türkiye’ye gelen öğrenciler, Türkçe öğrenip, Türk Kültürünü tanımaya çalışıyorlar.

TARİH:  5 TEMMUZ 2011 SALI SAAT 15. 00-17.00
YER:      KADIKÖY BELEDİYESİ FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ÇOCUK ETÜT MERKEZİ-DUMLUPINAR MAH. YUMURTACI ABDİBEY CAD. ÇEŞME ÇIKMAZI SOK. NO:1 DUMLUPINAR-KADIKÖY
TEL: 0216 565 13 54
         
İRTİBAT: ULAŞ YILMAZ 0530 820 01 94




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109