Süreyya Operası sanat sezonunu açıyor

İstanbul’un tek opera sahnesi Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sanat sezonunu açıyor.

Süreyya Operası sanat sezonunu açıyor
Süreyya Operası sanat sezonunu açıyor

İstanbul’un tek opera sahnesi Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sanat sezonunu açıyor.

Süreyya Opera Sahnesi̇’ndeki 2015-2016 yılı programı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Devlet Opera ve Balesi izleyicilere renkli ve zengin bir program sunuyor.

SÜREYYA’DA SEZONA MERHABA

5 Ekim Pazartesi akşamı "Schubertiade" ile yapılacak açılış gecesinde piyanist Cana Gürmen kemancı Cihat Aşkın, viyolacı Çetin Aydar, Litvanyalı viyolonselci Konstantin Manaev ve Mahler Oda Orkestrası'nın solo kontrbasçısı Burak Marlalı sahneye çıkacak. Gecede aralarında Alabalık Beşlisi'nin de bulunduğu, bestecinin üç önemli eseri seslendirilecek.

Sezonda biri Türk eseri olmak üzere 4 yeni opera eseri repertuvara girecek; Selman Ada’nın “Başka Dünya”; P. Mascagni’nin ünlü “Cavalleria Rusticana”; J. Strauss’un “Çingene Baron” (operet); C. Gounod’nun “Faust” adlı lirik dramatik başyapıtları.

Geçen mevsimde seyircilerin ilgiyle izledikleri “Aşk İksiri”; “La Cenerentola”; “La Sonnambula” operaları da yine bu yılın  temsilleri arasında. Bu yılın yenilikleri arasuında ise Çaykovski’nin ünlü “Fındıkkıran”ı ile “Le Corsaire” baleleri.

“Sylvia”, “Afife” baleleri yine sahnelenecek. Aydın Karlıbel’in “Yahya Kemal” oratoryosu, Beethoven'ın “9. Senfoni”si, N. Kodallı’nın “Atyatürk Oratoryosu” ve gelenekselleşen yılbaşı, bahar ve özel günler için icra edilecek diğer konserler olacak.

2015-16 sezonunun ilginç ve özel bir programı, Süreyya Sahnesi’nde icra edilecek bir “lied” (duygulu bir şiirden bestelenen şarkı) konseri olacak. Bu konser için Türk kökenli Viyana’lı tenor, Nurnberg Operası solisti İlker Arcayürek ve piyanist Simon Lepper Almanya’dan gelecekler.

2015’te KBSO tarafından düzenlenen 17-25 yaş arası genç profesyonel kemancılar yarışmasında ödül kazanan üç kemancının resitalinin de yer alacağı yeni sezonda, “Pazartesi Oda Müziği” konserleri dizisinde müzik meraklıları bu yıl da oda müziği türünün seçkin eserlerini değerli virtüözlerden dinleyebilecekler.

Operada sergi

Süreyya Operasında bu sezon opera meraklıları için bir de sunum var. Profesör Yekta Kara “Verdi Operalarında Shakespeare”i; Profesör Rengim Gökmen ise Verdi’nin ünlü “Aida” operasını seçmelerle açıklayıp anlatacaklar.

Her yıl müzik ve sanatsever çevreler her yıl opera ve müzik sanatlarıyla ilgili bir sergiye ev sahipliği yapan Süreyya Operası’nda, bu sene de bir fotoğraf sergisi olacak; ‘Opera/Bale Kulis Fotoğrafları”ndan oluşacak sergi, Orçun Ataman’ın çalışmalarından oluşacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER