SAHRAYICEDİT GELENEKSEL BAHAR VE ÇOCUK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

23 Nisan‬ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Sahrayıcedit Mahalle Meclisi kuruluşu birlikte kutlandı.

SAHRAYICEDİT GELENEKSEL BAHAR VE ÇOCUK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ
 SAHRAYICEDİT GELENEKSEL BAHAR VE ÇOCUK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

 23 Nisan‬ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Sahrayıcedit Mahalle Meclisi kuruluşu birlikte kutlandı.
Sahrayıcedit Muhtarı Seval Özkan'ın 2011 yılında başlattığı ve bir yıllık oluşum sürecinin sonunda 22 Nisan 2012 de ilk toplantısını yapan Sahrayıcedit Mahalle Meclisinin kuruluşunun ve çalışmaya başlamasının ardından her sene kutlamalar düzenlemektedir. Bu şekilde her yıl Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, ‪23 Nisan‬ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Sahrayıcedit Mahalle Meclisi kuruluşu birlikte kutlanmaktadır. Bu sene de kutlamalar 20 Nisan 2019 Cumartesi günü Milli Hakimiyet Parkında düzenlenmiştir.

Öncelikle ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak program başlatılmıştır.

Sunumu gerçekleştiren Şahinder Güven Ercan'ın bu günün mimarı ve organizasyon sahibi "Çağdaş, demokrat, Atatürkçü, yenilikçi, çevreci "Özü Sözü bir" Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarımız Seval Özkan diyerek davet ettiği Muhtar Seval Özkan açılış konuşması yapılmıştır.

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan "Her yıl düzenli olarak yaptığımız bu ve diğer organizasyonlarda, toplantılarda birlikte buluşmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde verdiğiniz büyük destek ve güven için teşekkür ederim. Siz Sahrayıceditlilerin muhtarı olmak bir ayrıcalıktır ve bundan büyük onur duyuyorum. Çok duyarlı, ilgili, mahallesine sahip çıkan ve destek veren mahalle sakinlerimizle gurur duyuyorum. Bildiğiniz gibi azalarımız ve Sahrayıcedit Mahalle Meclisi ile yedi yıldır düzenli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkese hem seçimlerde hem de mahallemizde yapmış olduğumuz çalışmalarda verdikleri destek için çok çok teşekkür ediyorum. Birlikte başarılara imza atmaya devam diyorum."

Sahrayıcedit Mahallesi ile ilgili yeni "SEVAL ÖZKAN" Mobil Uygulaması ile mahalle sakinlerinin her an yanında olduğunu hatırlatan Muhtar Seval Özkan yine sosyal medyada www.sahrayiceditmahallesi.com, facebook, instegram, twetter'dan da kendisinin takip yapılabileceğini aynı zamanda SMS mesaj sistemine ve whatsup gruplarına da dahil olarak Muhtarlığın çalışma ve bilgilendirmelerinden haberdar olunabileceğini söyledi.

Yerel seçimlerin ardından yapılan etkinlik nedeniyle yeni seçilen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da tebrik eden Seval Özkan aynı zamanda etkinliğin sahne, ses teknik desteğinin sağlanması konusundaki destek için de Kadıköy Belediyesine ve gönüllü olrak etkinliğer katılan tüm dans grubu, sunucu ve sanatçılara da teşekkür etti.

Muhtar Seval Özkan azalara, 31 Mart Yerel Seçimlerinde hem sandık başında hem de gözetmen olarak görev yapan tüm emek verenlere, mahalle meclisi üyelerine, mahalle sakinlerine ve katılımcılara, çocuklara teşekkür etti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlu olsun diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından program akışında şiirler, Zerrin Gün yönetiminde Latin Dans Grubu, Kuriton Curi Gönüllüleri Saz Ekibi, Şükran Güvenir yönetiminde Roman Dans Grubu, yine Şükran Güvenir yönetiminde Siraki Dans Grubu danları büyük ilgi ve çoşku ile izlendi.

Zeybek ve türküler ile Cafer Köse ve arkadaşları sahne aldı. Sahrayıcedit Mahalle sakinleri türküleri Cafer Köse ile hep birlikte söyledi ve halaylar çekti.

Sahrayıcedit Muhtarlığı tarafından hazırlanan etkinlik 1992 yılından beri ağırlıklı olarak kurumsal gecelerde, kongre, festivaller ve özel konserlerde sahne alan, uluslararası yarışmalar,konserler,seminer,sunumlar ve bestelediği eserlerle pek çok ödül ve plakete layık görülmüş olan SERAP YENİCİ'nin konseri ile son buldu.

Kapanışı Sahrayıcedit Mahalle Muhtarı Seval Özkan etkinliğe tüm katılanlara, meclis üyesi Fahri Tekesin'e, Bostancı Muhtarı Yener Coşkun'a, Caddebostan Muhtarı Nihal Cengiz'e, Fenerbahçe Muhtarı Tuba Aldeniz'e, tüm katılımcılara ve ayrıca geçmiş dönem azalarına teşekkür ederek yeni dönem azalarını yanına davet ederek ve emekleri için teşekkür ederek yaptı.

Etkinlik boyunca çocuklara balon, bayrak, şeker, gofret gibi hediyeler verildi. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımının yanı sıra çok sayıda konuk da etkinliklere katıldı.

Türkü ve şarkılara gerek söyleyerek gerek halay çekip dans ederek katılım sağlayan Sahrayıcedit Mahalle sakinlerinin soğuk hava şartlarına rağmen yoğun ilgi gösterdiği etkinlikten memnuniyetlerini, teşekkürlerini iletmeleri ve bu tür etkinliklerin daha sık yapılması taleplerini belirtmeleri ile son buldu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109