POTLAÇ STANTLARI YENİDEN MODA'DA

Kadıköy Belediyesi desteği ile geçtiğimiz yıl önce Moda’da el emeği göz nuru ürünlerini satmak için stand açan kadınlar yaz dönemiyle birlikte ikinci kez Moda’da stant açtı.

POTLAÇ STANTLARI YENİDEN MODA'DA
 POTLAÇ STANTLARI YENİDEN MODA'DA

Kadıköy Belediyesi desteği ile geçtiğimiz yıl önce Moda’da el emeği göz nuru ürünlerini satmak için stand açan kadınlar yaz dönemiyle birlikte ikinci kez Moda’da stant açtı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak standlarda el emeği göz nuru pek çok ürün yer alıyor.
Kadıköy Belediyesi desteği ile geçtiğimiz yıl önce Moda’da el emeği göz nuru ürünlerini satmak için stand açan kadınların çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz sene Mayıs ayında Moda’da başlayan Potlaç serüveni 19 hafta sürmüş ve Caddebostan Kültür Merkezi’deki Potlaç Dükkan’a taşınmıştı.
Takı tasarımı ürünleri, bez bebekler, dikiş-nakış ürünleri, yağlı boya resimler, cam ve seramik hediyelikler gibi birbirinden farklı ürünlerin el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı Potlaç bir kez daha Moda’ya taşındı. Potlaç Kadın El Emeği Satış Noktası, yaz dönemiyle birlikte ikinci kez Moda’da stantlarını açtı.
Her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri 11.00-22.00 saatleri arasında açık olacak standlarda satışlar Kasım ayına kadar sürecek. 22 haftalık bir stant çalışması öngören kadınlar bu sene bir standı, daha önce stant deneyimi olan ve ilk kez stant deneyimi olan iki kadınla paylaşacak. Karşılıklı deneyim paylaşımını ön plana alan stant tasarım çalışması ve işleyişin düzenlenmesiyle Moda Potlaç Satış Noktası’nda, hem belediye kolaylaştırıcıları hem de Potlaç Kooperatif Girişimi’nden kadınlar görev alacak.
Yaz Dönemi boyunca, Haziran ortasından itibaren stantların kapanış tarihine dek, Potlaç Dükkân ise sadece salı, çarşamba ve perşembe günleri açık kalacak. Böylece yaz döneminde 3 gün “Potlaç Saha”, 3 gün “Potlaç Dükkân” olmak üzere Potlaç satış noktaları 6 gün açık tutulmuş olacak.


POTLAÇ NEDİR?
‘POTLAÇ’, Kızılderililerin değiş-tokuş bayramlarına verilen isim. Hem “beslemek”, hem “tüketmek” anlamında kullanılır. Tek başına değil kolektif olma, rekabet değil dayanışma, üretmekten ve alışverişten öğrenme, birbirimizi tanıma ve birbirimizle bağlar kurmayı amaçlamaktadır.
‘POTLAÇ Kadın El Emeği Satış Noktası’, Kadıköylü kadınlar için gelir yaratılması hedefi kapsamında Kadıköy’de ikamet eden kadınların üretimlerini satabilmesine yönelik kuruldu. 570 kadın tarafından sürdürülen Potlaç Projesinde kadınların hedefinde kooperatifleşme var.
Başvuru Koşulları:
Kadıköy’de ikamet ediyor olmak.
Kendi ürettiği bir ürünün (gıda hariç) satışını yapacak olmak
18 yaşını doldurmuş, kadın veya LGBTİ birey olmak

YORUM EKLE
YORUMLAR
yasemin
yasemin - 6 yıl Önce

merhabalar ben eski bir halkegitim ögretmeniyim artık evdeyim telkırma telsarma işliyor çok şık yelekler dikiyorum aranıza katılmak istiyorum fakat sancaktepede ikamet ediyorum

SIRADAKİ HABER