KADIKÖYLÜLER KURBAĞALIDERE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Kadıköylüler, yıllardır ıslah çalışması tamamlanmayan ve zehir saçan Kurbağalıdere için harekete geçiyor.

KADIKÖYLÜLER  KURBAĞALIDERE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR
KADIKÖYLÜLER  KURBAĞALIDERE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Kadıköylüler, yıllardır ıslah çalışması tamamlanmayan ve zehir saçan Kurbağalıdere için harekete geçiyor.

Yıllardır ıslah çalışmaları tamamlanmayan Kurbağalıdere siyaha boyandı ve köpürmeye başladı. Ciddi sağlık riskleri taşıyan ve kötü kokular saçan dere ile ilgili Kadıköylüler harekete geçiyor. Kadıköylüler "Kurbağalıdere zehir değil, temiz aksın" diyerek eylem yapacak.

Kadıköy Kent Dayanışması tarafından yapılan çağrıda Kurbağalıdere’nin çevresindeki tüm canlıları ve Marmara Denizi’ni zehirlediği belirtilerek “ Kokan sadece Kurbağalıdere değil, AKP'nin belediyecilik anlayışıdır” denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ıslah projesinin teknik anlamda hatalı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada “İBB, bu projeyi meslek odaları ve bilim insanlarına danışarak, halkın sağlığına ve kentin geleceğine en uygun çözümle birlikte, hızlı bir şekilde hayata geçirmelidir” denildi ve tüm Kadıköylüler 30 Temmuz Perşembe akşamı, saat 19.00'da Yoğurtçu Parkı'na çağırıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Temmuz ayı başında İstanbul Büyükşehir Meclisinde yaptığı konuşmada ıslah çalışmalarının 3 yıldır tamamlanmamasından dolayı Kadıköylülerin cezalandırıldığını düşündüğünü söylemiş ve çalışmaların bir an önce hızlandırılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin konuya el atmasını istemişti.

30 Temmuz Perşembe günü yapılacak olan yürüyüşe ilişkin konuşan Nuhoğlu, Kadıköylülerin kentine sahip çıkan bir kültürü olduğunu belirterek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin çalışmaları hızlandırarak derenin ıslah çalışmasını bir an önce bitirmesini istedi ve  “Kurbağalıdere ıslahının bir an önce bitmesi için biz elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER