KADIKÖYLÜLER BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

Kadıköy Belediyesi, Kadıköylülerin görüş ve önerileriyle hazırladığı 2015-2019 Stratejik Plan sonuçlarını Kadıköylülerle paylaştı.

KADIKÖYLÜLER BİR YILI DEĞERLENDİRDİ
KADIKÖYLÜLER BİR YILI DEĞERLENDİRDİ

Kadıköy Belediyesi, Kadıköylülerin görüş ve önerileriyle hazırladığı 2015-2019 Stratejik Plan sonuçlarını Kadıköylülerle paylaştı. Vatandaşların sorularını cevaplayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yeni projeler hakkında da bilgi verdi

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköy’ün geleceğini birlikte tasarlamak, projelerini belirlemek üzere Kadıköylülerle birlikte başlattığı katılımlı yönetim süreci sürüyor.
Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında beş yıllık Stratejik Plan hazırlıklarını halkın katılımına açan Kadıköy Belediyesi bu toplantılar sonucunda belediye tarafından yürütülen çalışmaları paylaşmak için Kadıköylülerle bir araya geldi.

27 Mayıs Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Stratejik Plan Çalışma toplantılarında konuşulan, önerilen başlıkların nasıl hayata geçtiği,  gerçekleştirilemeyen projelerin de neden uygulamaya konulamadığı açıklandı. Gazeteci - yazar Rıdvan Akar'ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda Kadıköy Belediyesi'nin bir yıl içinde hazırladığı projelerin tanıtıldığı video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminin ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Adaylık döneminde Aklımdaki Kadıköy derken aslında sizin aklınızdaki Kadıköy'ü konuşup ortak bir yaşamı hayata geçirmekti. Katılımcı bir yönetim modelini hayata geçirmeye çalıştık. Aklımdaki Kadıköy sizin görüşlerinize dayanan bir proje" dedi.

Kadıköy'de örnek bir yönetim modeli hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Nuhoğlu bu yönetim anlayışının en önemli koşulunun şeffaflık olduğunu ve bunu devam ettireceklerini belirtti.
Nuhoğlu'nun konuşmasının ardından Kadıköylüler söz alarak görüş ve önerilerini iletti, sorular sordu.

 “KURBAĞLIDERE ERKEN BİTEBİLİRDİ”

Kadıköy’ün ve Kadıköylülerin en büyük sorunu haline gelen, toplantıda da vatandaşların şikâyet ettiği Kurbağalıdere ile ilgili görüşlerini paylaşan Nuhoğlu, Kurbağalıdere için 2012’de ihale yapıldığını ancak çok fazla ilerleme kaydedilemediğini ifade etti. Kadıköy Belediyesi’nin projeye dâhil olmadığını söyleyen Nuhoğlu,” Kış ayları iyi değerlendirilseydi proje daha erken bitebilirdi. Bu şekilde devam ederse Eylül ayında ancak biter. Belediye olarak çalışmaları takip ediyoruz. Geçen yıl deniz kirliliğine dair ölçümler yaptırdık. Bu sene de yaptırıyoruz. Bence denize girilmesi tehlikeli” diye konuştu.

“İNŞAATLAR DENETİM ALTINDA”

Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy’ün birçok noktasında başlayan kentsel dönüşüm projelerinin yarattığı sorunlara da cevap verdi. Binalar yıkılırken denetim yapılmadığını söyleyen bir vatandaşın sorusuna cevap veren Nuhoğlu, belediyeye ait denetim araçlarının inşaatları kontrol ettiğini söyleyerek, caydırıcı olması sebebiyle para cezalarının da artırıldığını ifade etti.
Vatandaşlara ‘inşaatlarda kurallara uyulmadığını gördüğünüz anda videoya çekip sosyal medyaya yükleyin’ önerisinde bulunan Nuhoğlu, belediye otobüs seferlerinin artırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini, aynı zamanda Kadıköy Belediyesi’nde ‘Ulaşım Birimi’ kurulacağını söyledi.

“SPOR MÜDÜRLÜĞÜ KURDUK”

Kadıköy Belediyesi’nin hizmete açmayı planladığı 25 metrelik yarı olimpik yüzme havuzunun neden 50 metre olmadığı sorusuna da açıklık getiren Nuhoğlu, “Yüzme havuzunun yapılacağı alan küçük olduğu için tam olimpik havuz yapamıyoruz. Bizim isteğimiz her mahallede bir yüzme havuzunun olması ancak imkânlar buna olanak vermiyor” diye konuştu. Kadıköy Belediyesi bünyesinde eskiden Spor Müdürlüğü olmadığını söyleyen Nuhoğlu, spor alanında istenilen projelerin kısa vadede hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını ancak yeni kurulan Spor Müdürlüğü ile yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.
Kadıköy'de sanat, spor, ulaşım ve kentsel konularında öneri ve projelerin konuşulduğu toplantıya katılan Kadıköylüler "Kadıköy Belediyesi kendisini hesap verme zorunluluğu hissedip bizi buraya çağırdığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109