Kadıköy'de 23 Nisan Şenliği

Kadıköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 7 ayrı etkinlikle kutluyor.

Kadıköy'de 23 Nisan Şenliği
Kadıköy'de 23 Nisan Şenliği

Kadıköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 7 ayrı etkinlikle kutluyor.

Kadıköylü çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Kadıköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri, parkları ve sokaklarında gerçekleştireceği etkinliklerle yaşayacaklar.
Her yıl Kadıköy’de çeşitli etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da coşkuyla kutlanacak. 19 Nisan ve 24 Nisan'da gerçekleştirilecek olan etkinlikler her yaşa hitap ediyor. Tiyatro, duvar boyama, resim yarışması, sokak oyunları şenlikleri, müzik ve şenliklerle çocuklar doyasıya eğlenecekler.

7’den 77’ye Adam Olacak Çocuklar Barış Ağabeylerini Resmedecekler

Kadıköy Belediyesi çocuklar için duvar boyama aktivitesi düzenliyor. Çocuklar, 19 Nisan Pazar günü Saat 12.00 ile 18.00 saatleri arasında Caferağa Spor Salonu Duvarını boyayabilecekler. Çocukların çok sevdiği Kadıköylü sanatçı Barış Manço Kadıköylü Çocuklar tarafından mural sanatı ile resmedilecek. Barış Manço Moda'da 23 Nisan'da çok sevdiği çocuklar ile yaşamaya devam edecek.

"Hayalimdeki Kadıköy" resim yarışması sergi ve ödül töreni Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin düzenlediği "Hayalimdeki Kadıköy " temalı Resim Yarışması sergi ve ödül töreni 23 Nisan Perşembe Saat: 17.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Ödül töreninin ardından katılımcılar "Hayalimdeki Kadıköy" sergisini gezebilecekler. Resimler 1 hafta boyunca CKM'de sergilenecek.

"Kadıköy Çocukları Birlikte Çalıyor Söylüyor"

23 Nisan Perşembe günü saat 14.00 'de Kadıköy İskele Meydanında,  Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi koordinasyonunda " 23 Nisan'da Kadıköy Çocukları Birlikte Çalıyor Söylüyor" etkinliği düzenlenecek. Çocuklar 23 Nisan için 5 parçayı  birlikte seslendirecek. Yüzlerce çocuk ellerindeki rengarenk uçan balonları gök yüzüne bırakacak.

Klasik Otomobillerle "Engelsiz Kadıköy" Çocuk Hakları Farkındalığı Turu

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin 23 Nisan için birlikte organize ettiği; "Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü" saat 13.00'de Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde başlayacak ve Kalamış Kalkedon'da müzik eşliğinde yemekle son bulacak. Program daha eşit ve adil bir toplum için bu 23 Nisan'ı bütün çocuklara farklılıklarıyla birlikte oldukları bilinci de kazandırmak amacıyla engelli-engelsiz bir arada gerçekleştirmek için organize edildi. Etkinlikte 7-12 yaş arası her engel grubundan 20 çocuk ile dezavantajlı engelsiz 20 çocuk, kendilerine ait haklarını ifade ettikleri tişörtleri giyecekler ve kendileri gibi rengarenk klasik araçlardan seslerini duyurmaya çalışacaklar.

ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ 2 GÜN SÜRÜYOR

Her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Çocuk Şenliği’nde buluşan Kadıköylü çocukları birbirinden eğlenceli aktiviteler bekliyor.  23 Nisan Perşembe  günü saat 13.00 'de Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde başlayacak olan etkinlik 24 Nisan Cuma günü de devam edecek.  Şenlik süresince saat 13.00 ile 18.00 arasında kurulacak sahnede  DJ Performans  eşliğinde  enteraktif  yarışmalar ve oyunlar oynatılacak.
Özgürlük Parkında kurulacak Şişme Oyuncaklar dan  2  gün boyunca  tüm çocuklar yararlanacak. Maskot Bando alanda müzik  yapacak ve çocuklar ile fotoğraf çektirilecek. Karikatüristler tarafından çocukların karikatürleri yapılacak. Ebru Sanatı öğretilecek ve çocukların yapması sağlanacak.

Özgürlük Parkı'nda şenlikler devam ederken, 24 Nisan Saat 15.00 ile 18.00 arasında Duatepe  Sokak / Rasimpaşa Mahallesi (TAK’ın sokağı)'nda  "Sokak Oyunları Şenliği" gerçekleşecek.  Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt  Merkezi ve  Tasarım Atölyesi işbirliği ile yapılacak olan "Sokak Oyunları Şenliği" etkinliğinde Tiyatro laboratuvarı  ile Yaratıcı Drama ve Kurabiye Etkinliği, Resim ve Kolaj Çalışması Etkinliği, Çanta ve T-shirt Boyama Etkinliği, Minecraft Heykeli Etkinliği, Origami Etkinliği, ‘’ Kadıköy Hatırası ‘’ Önünde Fotoğraf Çekimi, İp Atlama, Seksek, Misket, Çivili, Futbol, Gizemli ipucu, Yedi kiremit, Mendil kapmaca, Yakan Top ve Al Satarım Bal Satarım sokak oyunları oynanacak. Çocuklar, 24 Nisan Cuma günü ücretsiz olarak tiyatro da izleyebilecekler. Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Tiyatro Alkış’ın “Pinokyo” oyunu, Barış Manço Kültür Merkezi’nde de Tiyatro 34’ün  “Zaman Makinesi”  adlı oyunu sahnelenecek. Her iki mekânda oyunlar saat 13.00’te başlayacak.





Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER