KADIKÖY’DE 23 NİSAN REKORU: ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA 20 BİN KİŞİ BULUŞTU

Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda kutladığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na 20 bin kişi katıldı.

KADIKÖY’DE 23 NİSAN REKORU: ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA 20 BİN KİŞİ BULUŞTU
 KADIKÖY’DE 23 NİSAN REKORU: ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA 20 BİN KİŞİ BULUŞTU

Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda kutladığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na 20 bin kişi katıldı. Parkın girişlerine konulan X-ray cihazlarından geçiş sayısına göre belirlenen rakama hamile ve çocuklar dahil değil.


Kadıköy Belediyesi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda kutlanan etkinlik alanının dört bir köşesinde sokak oyunlarından, arkeolojik alana, tiyatro performanslarından, konser alanlarına kadar 23 farklı atölye düzenlendi. Çocukların tiyatrodan spora, müzikten karikatüre kadar pek çok konuda deneyim kazandığı etkinlikler kapsamında Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hazırlanan “Empati Sahnesi”, “Gözleri Bağlı Satranç”, “İşaret Dili Atölyesi” ve “Anlat Bakalım” atölyelerine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuk Sanat Merkezi tarafından hazırlanan “Bir Çocuğun Otoportresi” atölyesi; Karikatür Evi tarafından hazırlanan “Karikatür Atölyesi”; Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan “Benim Haklarım” atölyeleri çocuklar için birer eğlence merkezine dönüştü. “Uçurtma Atölyesi”, “İp Sanat Atölyesi”, “Spor Atölyesi”, “KompostAtölyesi”, “Arkeoloji Atölyesi”, “Kukla Atölyesi” gibi renkli birçok etkinlik katılımcılara güzel anlar yaşattı.


Çocukların coşkuyla eğlendiği etkinlikte 3 farklı sahne de etkinlikler düzenledi. Kuklalar eşliğinde düzenlenen Çocuk Meclisi’nde Tiyatro Gülgeç’in kuklaları Tarçın ve Emre yer aldı. Öte yandan Açık Hava Sahnesi’nde Çocuk Sanat Merkezi orkestrası Artvin Ardanuçlu çocuklarla birlikte sahne aldı ve Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrası da dinleyenlere güzel anlar yaşattı. Ayrıca Ana Sahnede de Kerem Eser; jongörlük, illüzyon, tek tekerli bisiklet, komedi oyunculuğu ve gösteri sanatlarının bir çok uzmanlık alanını harmanlayarak Paytak Show’u sahneledi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER