KADIKÖY SANATA TAŞINIYOR

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinde 2015-2016 sezonu yeniliklerle dolu. Eksikliği en çok hissedilen Devlet Tiyatroları oyunları ve uluslararası festivaller, bu yıl Kadıköy’e geliyor.

KADIKÖY SANATA TAŞINIYOR
KADIKÖY SANATA TAŞINIYOR

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinde 2015-2016 sezonu yeniliklerle dolu. Eksikliği en çok hissedilen Devlet Tiyatroları oyunları ve uluslararası festivaller, bu yıl Kadıköy’e geliyor.

Anadolu yakasının en önemli kültür merkezlerinden olan Caddebostan Kültür Merkezi 10. yaşını kutladı. 


Kadıköy Belediyesi'nin Anadolu Yakası'ndaki kültür ve sanat faaliyetlerinin eksikliğini ortadan kaldırmak amacıyla, 2005 yılında Fazıl Say konseriyle sanatseverlere kapılarını açan Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)10. Yaşını ENBE orkestrasının verdiği konserle kutladı.

CKM’de sahne alan sanatçı ve yazarların ve Kadıköylü sanatseverlerin katıldığı konser öncesi sanatçı, yazar ve gazetecilerle bir araya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu kültür merkezlerinde yapacakları yeniliklerin müjdesini verdi.

Mert Fırat, Mine Kırıkkanat, Müjdat Gezen, Zeliha Berksoy ile bir araya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  Kültür Merkezlerinin 2015 -2016 sezonu programını ve kültür sanat politikalarını anlattı. CHP İstanbul Milletvekili  Barış Yarkadaş’ın da katıldığı söyleşide Nuhoğlu sanatçı ve yazarların önerilerini dinledi.

Kadıköy’ün sanatçı ve yazarlarıyla çok zengin bir ilçe olduğunu belirten Nuhoğlu “Bu zenginliği kültür- sanat politikalarımıza ve kültür merkezlerimize taşımaya çalışıyoruz” dedi.


Kadiköy Belediyesi’ne ait kültür merkezlerinde sanat etkinliği yapanları gözetirken genç profesyonellere de yer verdiklerinin altını çizen Nuhoğlu, özellikle gençlerin ve çocukların sanat etkinliklerine ücretsiz katılımlarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Sanat ve sanatçılar üzerinde yoğun baskıların olduğunun ifade edildiği söyleşide yerel yönetimlerin sanata her zamankinden daha çok destek vermesi gerektiği vurgulandı.
Kadıköy’ün Kültür- Sanat politikaları ve sanatçıya verdiği destekle örnek bir belediye olduğunu belirten sanatçı ve yazarlar Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti.  Kadıköy’ün bir kültür başkenti olması gerektiğini söyleyen Müjdat Gezen “Bunu dediğimiz anda hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

YENİ SEZONDA KADIKÖY’DE NELER VAR?

2015-2016 sezonun en önemli yeniliklerinden biri Devlet Tiyatrosu oyunlarının Kadıköy Belediyesi Kültür Merkezleri’nde sahnelenecek olması. İstanbul Devlet Tiyatroları her ayın ilk haftası Caddebostan Kültür Merkezi’nde, son haftası da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde oyunlarını bir hafta süreyle sahneleyecek.

Çocuk ve gençlerin sanata erişimine öncelik tanıyan Kadıköy Belediyesi ilk, orta ve lise öğrencilerini sanat etkinliklerine ücretsiz katılımlarını sağlayacak. Üniversiteli genç sanatçı adaylarına salon, sergi yeri desteği verecek olan Kadıköy Belediyesi Kültürel gelişim ve sosyal sorumluluk kapsamında üniversiteler ve uzmanlarla birlikte çeşitli seminer, panel, konferans ve söyleşiler düzenleyecek.

Ulusal ve Uluslararası festivallere ev sahipliği yapacak olan Kadıköy Belediyesi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile yaptığı işbirlikleriyle festival filmlerini ve tiyatro oyunlarını salonlarına taşıyacak.


ÇOCUKLARA ÖZEL KÜLTÜR MERKEZİ

Çocuk Sanat Merkezi’yle hâlihazırda örnek bir yerel yönetim uygulamasının mimarı olan Kadıköy Belediyesi, eğitimin bir yanının da “izlemek” olduğunun bilinciyle Merdivenköy’deki Halis Kurtça Kültür Merkezi’ni tamamen çocuklara ayırdı.

Halis Kurtça Kültür Merkezi binası iç ve dış görünüm ve fiziksel altyapısıyla tam bir çocuk merkezi olacak. Kültür Merkezi’nin içeriği de bu bağlamda değişecek; her şey ‘çocuklar için’ yeniden düzenlenecek.”

GENÇLER UNUTULMUYOR

Caddebostan Kültür Merkezi’nde gençlere yönelik konserlere yer verilirken Barış Manço Kültür ve Sanat Merkezi ise tamamen gençlere ayrılıyor. Gençlik oyunları, genç sergiler, konserler gibi Barış Manço Kültür merkezinde genç izleyiciyle buluşacak.
 
SERTİFİKALI SEMİNERLER

Bir diğer yenilik ise, sertifikalı felsefe seminerleri, mitoloji ve psikoloji seminerleri. Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle 5 ay boyunca her hafta sertifikalı felsefe seminerleri, psikoloji seminerleri, mitoloji seminerleri, kültür-sanat-sağlık seminerleri gerçekleştirilecek.

Kadıköy Akademi’nin çok sayıda meslek ve eğitim kursu. Kadıköy Akademi bu sezon aktif bir şekilde Kadıköy’ün kültür dünyasına katılacak.

USTALAR CKM’DE BULUŞACAK
Caddebostan Kültür Merkezi geçen yıllarda olduğu gibi Türk düşün-yazın ustaları, sanat yaşamında belleklerde yer etmiş şair, yazar, gazeteci, ozan, müzisyen ve sanatçılarla ilgili olarak anma ve etkinlikler gerçekleştirecek.

CKM 2015-2016 sezonunda özel tiyatroların yanı sıra Devlet Tiyatrolarına da kapılarını açıyor.  Uluslararası İstanbul Bağımsız Film Festivali, Akbank Caz Festivali, Uluslararası Klasik Gitar Festivali, Dans Camera İstanbul gibi izleyicileri tarafından takip edilen festivallerle sanatseverleri buluşturan CKM 2015-2016 sezonunda bir çok yenilikle sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

SÜREYYA’DA OPERA VE KLASİK MÜZİK YELDEĞİRMENİ’NDE CAZ

Süreyya Operası her yıl olduğu gibi bu yıl da opera, bale, klasik müzik konserleriyle izleyicileriyle buluşacak.
Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nin oda müziği, şan ve caz konserleri gerçekleşecek. “Yeldeğirmeni’nde Caz” programıyla her Cuma yerli ve yabancı çok sayıda caz ustasını ağırlayacak. Ayrıca, Türk Halk Müziği ve Klasik Türk Sanat Müziği’nin en iyi örnekleri kültür merkezlerinde yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER