KADIKÖY ROTARY’DEN KADIKÖY BELEDİYESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

Kuruluşunun 40. Yılını kutlayan Kadıköy Rotary Kulübü, yıldönümünü anlamlı bir bağış ile taçlandırdı. Kadıköy Rotary Kulübü, Kadıköy Belediyesi’ne engelli vatandaşların hizmetinde kullanılmak 1 adet engelli taksi ile 5 akülü sandalye aracı bağışladı.

KADIKÖY ROTARY’DEN KADIKÖY BELEDİYESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

 Moda Deniz Kulübündeki 40 yıllarını özel bir gece ile kutlayan Kadıköy Rotary Kulübü’nün Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında aldığı 1 adet engelli arabası ve 5 adet akülü sandalyesi,  törenle Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e teslim edildi.  Geceye Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selemi Öztürk, Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Belediye Meclis Başkan Vekili M. Nüvit Şahlıoğlu, Kültür Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüder ile Rotary Kulübü eski ve yeni üyeleri katıldı.  Teslim töreninde bir konuşma yapan Kadıköy Rotary Başkanı Henryk Drownıak; Yaklaşık 33.500 dolarlık bir proje ile engelli vatandaşlara ışık tutacak bir hizmet gerçekleştirdiklerini ve Kadıköylü Rotary’ler olarak engelli vatandaşları unutmadıklarını söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami ÖZTÜRK ‘de engelli vatandaşlara yapılan her türlü hizmet ve desteğin kendisini fazlasıyla mutlu ettiğini ve onlara yapılan yardımların farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Başkan Öztürk şunları söyledi:
“Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte böylesine anlamlı, böylesine güzel bir sosyal paylaşıma koşarak geldim. Rotary Kulüpleri; kuruluş felsefelerinde olduğu gibi insanlara hiçbir karşılık beklemeden, kendi sinerjileri ile yardımcı olmaya çalışıyor. Bugün de bizim için son derece önemli bir projeye destek veriliyor. Seneler önce yurt dışına çıktığımda sokakta engellileri gördüğüm zaman, ne kadar sağlıklı bir nesil olduğumuzu düşünmüştüm. Oysa yönetici olduktan sonra bizim engelli sayımızın onlardan fazla olduğunu, ama sokağa çıkaramadığımızı, sosyal hayata katamadığımızı öğrendim. İşte o günden beri engelli vatandaşlarımız bizim için öncelikli sırada geliyor. Kadıköy Belediyesi bu yardımla 5. Engelli arabasına sahip oluyor. Engelli vatandaşlarımız tek bir telefonla Belediyemize ulaşıyor ve istediği gibi engelli araçlarımızdan ücretsiz faydalanabiliyor. Kadıköy Rotary Kulübü’ne ve emeği geçen herkese, hem Kadıköy Belediyesi,  hem de Kadıköy’de yaşayan tüm engelli vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”

ALO ENGELLİ TAKSİ 444 00 81

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz olarak engellilere Taksi hizmeti olarak sürdüğü engelli araç sayısı 5 adet. Bu taksi hizmetinden yararlanmak için 444 00 81 Nolu telefonu aramak gerekiyor. Engelli vatandaşlar bu numarayı arayarak ihtiyaç duyduklarında engelli araçlarından ücretsiz yararlanabiliyorlar.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109