KADIKÖY ‘GELECEĞİN KENTLERİ’Nİ TARTIŞIYOR

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nin yeni dönemi, 30 Ekim Salı günü saat 19:00’da başlıyor.

KADIKÖY ‘GELECEĞİN KENTLERİ’Nİ TARTIŞIYOR
 KADIKÖYGELECEĞİN KENTLERİ’Nİ TARTIŞIYOR


Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nin yeni dönemi, 30 Ekim Salı günü saat 19:00’da başlıyor

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nde ‘kentlerin geleceğini’ masaya yatıracak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen seminer programlarında, ‘Geleceğin kentleri neye benzeyecek’, ‘Akıllı kentler ne kadar “akıllı”, ‘Dijital devrimin hızını yakalayabilecek miyiz’, ‘Artan kentsel nüfusun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve gıdayı dünyamız nasıl üretecek’, ‘Kentsel nüfus hızla yaşlanırken, kentsel mekanlar buna ne kadar hazır’ gibi sorulara uzmanlar eşliğinde cevaplar aranacak.


“GELECEĞİN KENTLERİ” TARTIŞILACAK


Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nin yeni dönemi, 30 Ekim Salı günü saat 19:00’da başlıyor. Seminer programının ilk konuğu Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Güvenç. Güvenç, “Akıllı Kentleşme: Yeni Bir Kent Ütopyası mı?” başlıklı sunumuyla kent ve planlama tarihine dair konuşacak. 1 Kasım Perşembe günü ise özellikle İstanbulluların büyük bir sorunu olan ulaşım konusu masaya yatırılacak. Prof. Dr. Haluk Gerçek, geleceğin kentlerinde ulaşım ve erişebilirlilik üzerinden ulaşım problemlerine ışık tutacak.6 Kasım Salı günü de Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kemal Kılıç “Dijital Dönüşüm: Tehditler ve Fırsatlar” başlığını taşıyan sunumuyla, dijital dönüşüm sürecinin merkezinde yer alan insanın dönüşümüne dair farklı bilim alanlarından derlenen bulgu ve önerileri paylaşılacak. 30 Ekim – 22 Kasım arasında, her salı ve perşembe akşamı, alanında uzman farklı isimlerin katılacağı 8 seminerde, kentlerin geleceği hakkında konuşulacak. Seminerlere yeterli katılım sağlayanlara ise (8 oturumda en az 6 oturum) katılım belgeleri verilecek.


KİMLER KATILABİLİR?

Yerel yönetimlerde, demokratik kitle örgütlerinde, kent konseylerinde, siyasi partilerde yukarıdaki konularla ilgili araştırma yapanlar başta olmak üzere; bu konulara ilgi duyan, araştırmacılar/öğrenciler/vatandaşlar seminer programına başvurabilecek.


Seminerlere katılım ücretsiz ancak kontenjan sınırlı sayıda. Programın ayrıntılı bilgisine ve kayıt için gerekli olan koşulların neler olduğuna şu adresten ulaşabilirsiniz: //www.kadikoyakademi.org/acik-akademi-seminerleri-basliyor-gelecegin-kentleri/


Kadıköy Belediyesi Akademi: 19 Mayıs Mahallesi Bayar Caddesi, Sultan Sokak No:28 Kadıköy - 0216 411 48 33

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109