JAPON KÜLTÜRÜ CADDEBOSTAN’A TAŞINIYOR

"Japon Kültür Festivali 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek

JAPON KÜLTÜRÜ CADDEBOSTAN’A TAŞINIYOR
 JAPON KÜLTÜRÜ CADDEBOSTAN’A TAŞINIYOR

"Japon Kültür Festivali 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek

İsminizi Japonca yazmak, kimono giymek yada geleneksel çay seremonisi izlemek istiyorsanız Kadıköy’de bir hafta sürecek Japon Kültür Festivali’ne gidebilirsiniz.
Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü bu festivalle sağlamlaştırmak için yapılacak festivale Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek festivalde, Japon gelenekleri ve kültürü çeşitli yönleriyle tanıtılacak.
Festivalin zamanlaması, Japonya’da her yıl geleneksel olarak şubat sonundan mart başına kadar kutlanan “Hinamatsuri”ye (Oyuncak Bebek Bayramı) uygun olarak seçildi. Bu bayramda, özellikle kız çocuğu olan evlerde bahtının açık, kısmetinin bol olması için el yapımı oyuncak bebekler sergileniyor. Festival kapsamında bu gelenek Kadıköy’e taşınarak; Japon bebekleri merdivenli kırmızı bir kaide üzerinde sergilenecek.
Festivalin teması da “Çocuk ve Hayal” olarak belirlendi, etkinlikler çocuklara ve çocuk olmayı unutmamış yetişkinlere yönelik olarak planlandı.


İLGİNÇ ETKİNLİKLER VAR
Bir hafta sürecek olan festival sadece Japon kültürünü Türkiye’de tanıtmayı amaçlamıyor, aynı zamanda iki kültür arasında karşılıklı etkileşimi de hedefliyor. Japon ve Türk sanatçıları biraraya getiren “NİTTOTEN 6” resim sergilerinin bu yılki özel konuğu Japonya’nın en ünlü çocuk kitabı yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka olacak.
Festivalde ikebana (çiçek düzenleme sanatı), bonsai atölyeleri düzenlenecek; katılımcılara kimono giydirilecek ve fotoğraf çekimi olacak; sumie (mürekkep sanatı), shodo (Japon kaligrafisi), origami (kağıt katlama) dersleri verilecek; Japon çocuk oyunları atölyeleri olacak; Japon dansı ve kılıç sanatı (İaido) gösterileri yapılacak; geleneksel Japon çay töreni canlandırılacak; Japon oyunu ‘Go’ turnuvası olacak; Japon filmleri gösterilecek.
Festivaldeki pek çok etkinliğe katılım ücretsiz ancak önceden kayıt yaptırmak gerekiyor www.japonsanat.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109