Fikirtepe’de Evini başına yıktılar

Fikirtepe’de müteahhit firma evini tahliye etmeyen aileye dehşet yaşattı. Yıkım ekipleri çatıya kepçeyle vurup evi harabeye çevirdi...

Fikirtepe’de  Evini başına yıktılar
Fikirtepe’de  Evini başına yıktılar

Fikirtepe’de müteahhit firma evini tahliye etmeyen aileye dehşet yaşattı. Yıkım ekipleri çatıya kepçeyle vurup evi harabeye çevirdi...
Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde Barsan Yapı tarafından projelendirilen ve 180 hak sahibinin bulunduğu 13 bin metrekarelik adada, biri hariç tüm evler boşaltıldı ve yıkım işlemi tamamlandı.  216 metrekarelik arsa üzerinde kurulu olan evlerini müteahhit firmayla anlaşamadığı için boşaltmayan Aslan Yılmaz ve eşi Şehriban Yılmaz'ın yaşam mücadelesini bir ay önce sayfalarına taşıdı.

Haberimizden sonra Yılmaz Ailesi'nin başına gelmeyen kalmadı. Önce firmanın kiraladığı yıkım ekipleri elektrik direğini indirdi, elektriksiz kalan evde kombi de çalışmadığı için doğalgaz da gitti. Ardından su tesisatına zarar verildi. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu evin çatısı kepçeyle yıkıldı ve ev kullanılmaz hale getirildi.
‘EVİMİ İSTİYORLAR'
Aynı gün hırsızların girdiği evden ziynet eşyaları ve bir miktar para çalındı. Aslan ve Şehriban Yılmaz, 40 yıldır yaşadıkları evi terk ederek oğullarının evine sığınırken, müteahhit firmayı savcılığa şikayet etti. Aslan Yılmaz, “Yuvamı pazarlık konusu yapmadım. Kira yardımı ve mağduriyet bedelini güvence altına aldığımda zaten evden çıkacaktım. Değişik oyunlarla evimi benden almaya çalışıyorlar. Bunca olumsuzluktan sonra onlara güvenmem mümkün değil. Hukuk mücadelemi sürdüreceğim” dedi. Barsan Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çabuk ise “Çatıya müdahale bilgimiz dahilinde yapılmadı. Bir yanlışlık sonucu olmuş olabilir, konuyu araştırıyoruz” dedi.
BAKANLIK SEYREDİYOR

Çevre Bakanlığı'nın denetim ve kontrolünde olan Fikirtepe'de yıkım çalışmalarının başlaması için tüm binaların boşaltılmış olması gerekiyordu. Ancak, tahliyeler tamamlanmadan bakanlık firmaya yıkım ruhsatı verdi. Barsan Yapı projede hafriyat çalışmalarına devam ederken, Yılmaz Ailesi yıkıntıların arasında yaşam mücadelesi veriryor. Aslan Yılmaz ise evi yıkılmasın diye gündüzleri evin bahçesinde ateş yakıp nöbet tutuyor.

Kaynak/Sözcü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109