DÜNYA SES GÜNÜ KUTLANDI

“DÜNYA SES GÜNÜ” her sanat dalından ünlü sanatçıların yer aldığı bir konser ile 12 Nisan 2018 akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi’nde kutlandı.

DÜNYA SES GÜNÜ KUTLANDI
DÜNYA SES GÜNÜ KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezinin organize ettiği “DÜNYA SES GÜNÜ” her sanat dalından ünlü sanatçıların yer aldığı bir konser ile 12 Nisan 2018 akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi’nde kutlandı.



 HERŞEY UNUTULUR AMA SESİMİZ UNUTULMAZ
Son iki yıldır Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dünya Ses Gününde Bizim Sesimiz” programı öncesi bir kokteyl verildi. 

Kokteylin ardından,  “Her şey unutulur ama sesimiz unutulmaz”  sözleri ile gecenin açılışını yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu’nun ardından ; ilk olarak Dünya Ses Günü Türkiye Komite Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yelken söz alarak kutlamanın amacını dile getirdi. 


Ve;   ”-Dünya Ses Günü; ses sağlığı hakkında ve sigara, reflü gibi sese zarar veren hastalıklar konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için her yıl 16 Nisan'da tüm dünyada kutlanmaktadır.  1999’da Brezilya’da temelleri atılan Dünya Ses Günü, 2002 yılından bu yana tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 2018 yılında da Ses Günü kutlamaları için dünya genelinde birçok etkinlik düzenlenecek. Bu amaçla; Yeni Zelanda’da başlayıp Hawaii’de bitecek olan ve tüm ülkelerde saat 21.30 da başlayacak olan küresel koro konserleri, TV ve internet yayınları, sempozyumlar ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.” Dedi.
Proje Mimarı ve Genel Sanat Yönetmeni Soprano Efsun Öztoprak ise programda yer alan sanatçılar hakkında bilgi verdi. Programda operadan türküye, müzikalden Türk sanat müziğine kadar farklı sesler aynı sahnede olacağını ifade ettikten sonra; son iki yıldır kutlama organizasyonuna ev sahipliği yapan, Kadıköy Belediyesine, Başkan Aykurt Nuhoğlu’na ve Gönüllü Merkezi Yönetim Kuruluna desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Gecenin ilk bölümünde opera sanatçıları;  Bariton Alper Göçeri, Mezzo Soprano  Elif Tuğba Tekışık,  Kontrtenor  Kaan Buldular , Soprano Perihan Nayır Artan ve Piyanist: Paolo Villa;
İkinci bölümünde;  Suzan Bünül Yönetiminde Kadıköy  Belediyesi Küçük Nüanslar Çocuk Korosu, 
Müzikal: Elerki Taşkın,  THM: Hamdiye Erol, TSM:Yaprak Sayar yer aldılar.


Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonunu dolduran izleyicilerin büyük bir hayranlıkla izledikleri muhteşem konserin ardından, sanatçılara Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu adına teşekkür plaketleri,  Meclis Üyeleri Aydoğan Dülger, Emel Huban ile Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Nesibe Müsevitoğlu ve Ayşen Gürer tarafından verildi.
Gece, Küçük Nüanslar Çocuk Korosu  ve tüm sanatçıların L.V.Beethoven’in 9. Senfonisi “ Neşeye Şarkı” isimli eserini birlikte söylemeleri ile sona erdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109