BU KAMYON’DA OYUN VAR

Belçikalı tiyatro topluluğunun “Kamyon” oyunu, Kadıköy İskele Meydanı’ndaki bir konteynırın içinde ücretsiz olarak halkla buluşuyor

BU KAMYON’DA OYUN VAR
BU KAMYON’DA OYUN VAR

Belçikalı tiyatro topluluğunun “Kamyon” oyunu, Kadıköy İskele Meydanı’ndaki bir konteynırın içinde ücretsiz olarak halkla buluşuyor

Belçikalı t’arsenaal Tiyatrosu’nun “Kamyon” adlı oyunu, Platform 0090 ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliği ile 20 Kadıköy İskele Meydanı’na kurulan konteynırda izleyiciyle buluştu. 20 Mayıs’ta yapılan ilk gösterime Bekçika İstanbul Başkonsolosu Henry Vantiekhem ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Belçikalı yazar Michael De Cock’un “iki ufak çanta ve on milyon hayal” metnine dayayan “Kamyon” adlı oyun, savaştan kaçan küçük bir kız çocuğunun kamyonla Avrupa’ya kaçış hikâyesini anlatıyor. “Kamyon”un en önemli özelliği oyunun tiyatro sahnesine dönüştürülen bir konteynırın içinde oynanıyor olması Seyirciler kamyonun içinde, sahneye yakın oturuyor ve canlı müzik eşliğinde hem sahneyi, hem de  dış dünyayı izliyorlar.

Platform 0090’nın kurucusu Mesut Arslan oyunun konseptini şu sözlerle açıklıyor: “Kamyon 8 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunun kamyonla kaçış hikâyesini anlatıyor. Kız 9 gün boyunca kendisini kandırıp kamyonla yolculuk yaptığını değil de uzaya yolculuk yaptığını sanıyor. Konteynırın içinde oynama sebebimiz imgenin gücünü artırmak. Irak savaşı çıktığında ben çocuktum ve haberleri izlerken ağlamıştım. Şimdi insanlar her gün haberlerde savaş görüntüleri izliyor ama çok duyarsızlar. Farkındalık yaratmanın en iyi yolu bence sanat. Biz de sanatın gücünü kullanarak bir farkındalık yaratmak istedik”.  Katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkür eden Arslan, “Kadıköy Belediyesi olmasaydı bu oyun Türkiye’deki seyirciyle buluşamayacaktı” dedi. 

Kamyon seyretmesi ve dinlemesi keyifli bir oyun. Oyunun temasını oyunun oynandığı konteynırın üzerine resmeden Grafik sanatçısı Luca Kortekaas kamyonun kendisini de bir sanat eserine dönüştürmüş. Kasım ayına kadar Fransa, Slovenya, Belçika ve İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesinde oynanacak oyun, 24 Mayıs’a kadar İskele Meydanı’nda izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Kaçırmayın!



 Ücretsiz olarak Kadıköy İskele Meydanı’ndaki konteynırın içinde izleyebileceğiniz Kamyon’un programı şöyle:

22 Mayıs Cuma 13.30 - 16.00 - 19.00

23 Mayıs Cumartesi 13.30 - 16.00 - 19.00

24 Mayıs Pazar 13.30 - 16.00 - 18.00


Konsept: Michael De Cock (t,arsenaal mechelen) and Mesut Arslan (Platform 0090) 
Metin ve Yönetim: Michael De Cock
Oyuncu: Deniz Polatoğlu
Müzisyen: Rudi Genbrugge (Multi-enstrümantalist, müzik yapımcısı, oyuncu)
Technician: Stef Depover
Prodüksiyon: t,arsenaal mechelen -Platform 0090 - Kadıköy Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER