BAYRAM ÖNCESİ GİYSİ KUMBARASI

Kadıköy Belediyesi bayram öncesi ilçede 100 noktaya giysi atık kumbarası yerleştirdi. Kumbaralar sayesinde toplanan kıyafetlerin kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

BAYRAM ÖNCESİ GİYSİ KUMBARASI
 BAYRAM ÖNCESİ GİYSİ KUMBARASI

Kadıköy Belediyesi bayram öncesi ilçede 100 noktaya giysi atık kumbarası yerleştirdi. Kumbaralar sayesinde toplanan kıyafetlerin kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Kadıköy Belediyesi ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlçede 100 noktaya yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetlerin, kullanılabilir olanları Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası ile ihtiyacı olanlara ulaştırılıyor.
Giysi-Tekstil Ayakkabı konabilen kumbaralar bayram öncesi ilçenin erişimi kolay noktalarına konuldu. Böylece bayram temizliklerinde çıkan kıyafetler de ayrıştırılabilecek. Kumbaralara giysi, tekstil ve ayakkabı konabiliyor. Ve bu eşyaların mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Atık durumunda olan eşyalar da kumbaralara konuyor ve geri dönüşüme kazandırılmış oluyor. Kumbaralara bırakılan eşyalar haftanın iki günü özel araçla toplanıyor ve ayrıştırma merkezine götürülüyor. Ayrıştırma merkezinde kullanılabilir olan kıyafetler ayrılarak temizlemeye gönderiliyor. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabıların gerekli temizliği yapıldıktan sonra Kadıköy Belediyesi Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderiliyor. Giysi-Tekstil Ayakkabı kumbaralarının yerleri ile ilgili cep telefonu aplikasyonu da kısa bir süre sonra hizmete girecek.
HEM DAYANIŞMA HEM DOĞAYI KORUMA
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tekstil atıklarının toplanması projesinin yeni olmasına rağmen Kadıköylüler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek "İlk etapta 100 farklı noktaya yerleştirdiğimiz kumbaralara gösterilen ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Kumbaraları bayram öncesi yerleştirdik, böylece bayram öncesi yapılan temizlikte çıkan eşyalar buralara bırakılabilir. Hem doğayı koruyan hem de dayanışmayı büyüten bu kumbaralara ilginin önümüzdeki günlerde daha da artacağından eminim” dedi.
Kumbara projesine Kadıköylü mahalle muhtarları ve yurttaşlar büyük ilgi gösteriyor. 15 senedir mahallesinde gönüllülerle birlikte kıyafet toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyleyen 19 Mayıs Mahallesi muhtarı Soner Arafal “Her sokakta bu kumbaraları görüyoruz bizim için çok iyi bir proje oldu“ dedi.
Caferağa Mahalle muhtarı Zeynep Ayman ise muhtarlıklara ciddi anlamda atık giysi geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Korunaklı bir kumbaranın olması kişilerin muhtarlığın açık olmadığı zamanlarda da ulaşımına imkan sağlayacaktır. Teşekkür ederiz çok iyi oldu mahalle sakinlerinin şimdiye kadar olduğu gibi daha da artarak kullanmadıkları kıyafetlerini atık kumbaramıza getirmelerini isteriz.“
AÇIK GARDIROP 17 YILDIR HİZMET VERİYOR
Kadıköy Belediyesi 17 yıldır uyguladığı Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası ile Kadıköylülerin verdiği destekle binlerce malzemeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Açık Gardırop 2.El Giysi Mağazası salı günleri erkek evsizlere çarşamba günleri ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtım yapıyor.

Açık Gardırobun adresi ise şöyle

Eğitim Mahallesi Ahsen Çıkmazı Sokak Sadıkoğlu Plaza 4 No 2/3 KADIKÖY

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER