Hasretin İki Yakası’ndan ezgiler

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Temsilciliği “Hasretin İki Yakası” korosu, “Yarım Kalanların Şarkılarını” seslendirecek

Hasretin İki Yakası’ndan ezgiler
Hasretin İki Yakası’ndan ezgiler

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Temsilciliği “Hasretin İki Yakası” korosu, “Yarım Kalanların Şarkılarını” seslendirecek

Türkçe ve Yunanca Mübadele şarkıları “Hasretin İki Yakası” korosu konserinde seslendirilecek.

Karşıyaka’da Mübadele gecesi: Hasretin İki Yakası konseri
 
İzmir (20.05.2016)- Ocak 1923’de TBMM Hükümeti ile Yunan Hükümeti arasında, Türkiye'de yerleşik Rum-Ortodokslar ile Yunanistan'da yerleşik Türk-Müslümanların zorunlu göçünü öngören Mübadele anlaşması yapıldı. Anlaşmayla yaklaşık 2 milyon insan doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldı. Lozan Mübadilleri Vakfı (LMV) Ege Temsilciliği Mübadelenin 93. Yılında, mübadilleri “Hasretin İki Yakası Korosu”nun konserinde duygu dolu anlar yaşatacak. 

“Yarım Kalanların Şarkıları”
Hasretin İki Yakası Korosu, Mübadelenin 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 20.30'da Şef Mehmet Şafak, Sahne Direktörü Evrim Ateşler eşliğinde Karşıyaka Örnekköy Mahallesinde bulunan Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde konser verecek. LMV Ege temsilcisi Taner Yasav, Ücretsiz konsere tüm İzmirlileri davet etti. 

LMV Ege temsilcisi Taner Yasav, “Mübadele ile insanlık birçok acıyı getiren, telafisi olmayan bir olay yaşadı. Aynı havayı, aynı denizi kullanıyoruz. Yaşananlarla, hatıralarla, Hasretin iki yakası olmuşuz. Bu konserimiz, yarım kalanların şarkılarını Türkçe ve Yunanca olarak seslendirip, Konserimizle hasreti biraz olsun dindireceğiz. Tüm İzmirlileri, mübadele göçmeni bir şehirde yaşadıklarını ve kaybolmaya yüz tutan geçmişimizi yeniden hatırlamaya davet ediyoruz. Ücretsiz konserimize, Karşıyakalıları, tüm İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109