Bülbül Dağı yeniden yeşeriyor,

İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde, her yıl binlerce turisti inanç turizmiyle kendine çeken Meryemana evinin de içinde bulunduğu Bülbül Dağı çıkan orman yangınlarında büyük zarar gördü. Ancak yedi yılda yapılan ağaçlandırma çalışması sonucu, yanan yerler yemyeşil bir görünüme kavuştu.

Bülbül Dağı yeniden yeşeriyor,
Bülbül Dağı yeniden yeşeriyor,

İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde, her yıl binlerce turisti inanç turizmiyle kendine çeken Meryemana evinin de içinde bulunduğu Bülbül Dağı 20 Ağustos 2006 yılında çıkan orman yangınlarında büyük zarar gördü. Ancak yedi yılda yapılan ağaçlandırma çalışması sonucu, yanan yerler yemyeşil bir görünüme kavuştu.

Bülbül Dağı Sarıtepe mevkiinde yazın en sıcak günlerinde başlayan yangında alevler Meryamana Evi’nin kapısına kadar dayandı. Mucizevi şekilde Meryemana Evi çevresindeki ağaçlar kurtuldu, burası küçük bir yeşil ada halinde kaldı. Yangında 350 hektar alan kül olurken, o sırada Mmeryemana’yı ziyaret eden çok sayıda turist yanmaktan kurtarıldı. Yangına dayanıklı ağaçlandırma çalışmalarıyla kutsal dağ yeniden yeşerdi. Kapkara alan yeşile büründü, yeni bir orman filizlendi. Yeni yangın şeritleri de yapılarak Meryamana evi güvenlik altına alındı.

BÜLBÜL DAĞINA YANGIN HAVUZU DA YAPILDI

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yanan sahaya 46 bin fıstıkçamı, 160 bin kızılçam, 30 bin kara servi, 21 bin mavi servi, 4 bin 500 toros sediri, 15 bin yalancı akasya, 3 bin mersin, 900 mantar meşesi, 300 top akasya, 500 dişbudak, 315 defne, 3 bin zakkum, 200 erguvan ve 300 katırtırnağı dikti. Ayrıca Meryemana mevkisinde orman yangınlarında kullanılmak üzere helikopterlerin su alabileceği havuz da yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109