Zafer Bayramı'nın 92. yılı kutlanıyor

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor.

Zafer Bayramı'nın 92. yılı kutlanıyor
Zafer Bayramı'nın 92. yılı kutlanıyor

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor.

Kutlamalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Sabah 09.30'da düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri, adli ve mülki erkân, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Protokol sırasına göre Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile buradaki tören sona erdi.

Taksim'de yapılan törenin ardından Vilayet Binası'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte tebrikleri kabul etti. Saat 10.15'te başlayan törene; Askeri, adli, mülki, idari erkan ile akademisyenler, dini cemaat ve yabancı misyon temsilcileri katıldılar.
 
Kutlamalar Vatan Caddesi'nde devam etti
 
Kutlama törenleri saat 11.00'da Vatan Caddesi'nde yapılan resmi geçit töreni ile devam etti. Protokol üyelerinin eşli olarak takip ettikleri geçit töreni vatandaşların selamlanmasıyla başladı. Selamlamanın ardından 66. Mekanize Piyade Tugay ve Barışgücü Komutanı Tuğgeneral Kemal Başak tören konuşmasını yaptı. Tuğgeneral Başak, adını tarihe zaferlerle yazdırmış Türk ordusunun her daim milletinin hizmetinde olduğunu vurgulayarak "Bugün ebedi komutanım Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ilan edilen 30 Ağustus Zafer Bayramı'nın 92. yılını kutlamaktayız. Parolası ya İstiklal ya ölüm olan bu eser Türk milletine aittir. Genç nesillerin bu eşsiz vatanımıza sahip çıkacağına kimsenin şüphesi olmasın. Türk ordusu 92 yıl önce olduğu gibi Türk milletinin hizmetindedir. Bu önemli gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi saygıyla anıyorum" dedi.


Daha sonra askeri okul öğrencilerinin, jandarma ve karma tabur birliklerinin yürüyüşünün ardından askeri araçlar, helikopter ve savaş uçaklarının geçişiyle resmi geçit töreni sonbuldu.
 
Vali Mutlu geçit töreninden sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Sarayburnu Limanı'nda düzenlenen Türk Silahlı Kuvvetleri Harp Silah, Araç ve Gereçleri Sergisi'ni gezdi.

Kutlamalar, saat 19.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 92. Yıl Resepsiyonu ile devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109